Ultimatum aan Sabic gestuurd

Ultimatum verloopt vrijdagmiddag 16.00 uur.

Acties

Zoals jullie kunnen ervaren zijn er thans zichtbare acties van onze FNV-collega’s.

In eerste instantie hebben wij geprobeerd Sabic te bewegen met een zodanig bod te komen, dat verder onderhandelen mogelijk is. Sabic heeft wel een in hun ogen verbeterd bod gestuurd, maar dat is tijdens onze ledenvergadering donderdag 23 maart afgewezen.

Uiteindelijk zijn er geen onderhandelingen gestart en gaan we nu ook mee in het actie voeren. We kunnen (deels) aansluiten bij de FNV-acties, maar kunnen daarnaast ook eigen acties opzetten. Wat verstandig is zal blijken naar gelang de tijd verstrijkt dat we nog niet aan de onderhandelingstafel zitten.

Ultimatum

Het gaat er nu om druk te zetten op Sabic. Vandaag hebben wij Sabic een ultimatum gestuurd. Dit ultimatum verloopt vrijdagmiddag 16.00 uur. Daarna hebben we de handen vrij voor acties.

Het is niet uitgesloten dat je je werkzaamheden niet meer naar behoren uit kunt voeren, omdat je collega’s die lid zijn van het FNV in actie zijn.

Gebeurt dit vóór afloop van ons ultimatum, meld dit dan in eerste instantie bij je leidinggevende. Gebeurt dit na afloop van ons ultimatum, meld je dan bij Sabic indien je niet wilt staken, of meld je maandag direct bij ons. We schrijven je dan in als staker. De dagen in het weekend die je volgens rooster moest werken maar niet hebt gewerkt zijn dan stakingsuren.   

In de wandelgangen horen we geluiden dat Sabic donderdag opnieuw met een verbeterd bod komt. Mocht dit reden zijn de onderhandelingen te hervatten dan zullen we dat direct doen.

Voor vragen kun je terecht bij Werner Van Nijnatten of Ton Van Heereveld of via p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:

Cao Sabic Innovative Plastics | CNV Vakmensen

Mede namens de kaderleden,

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5329 5256
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error