Fibrant doet nieuw cao-bod

Fibrant heeft haar loonbod gewijzigd naar 8,25% per 1 april 2023 met een looptijd van 15 maanden (6,6% op jaarbasis). De loonsverhoging zit dan meteen bij aanvang van de cao-looptijd. Het vorige bod is daarmee met 2% verhoogd.

Fibrant deed het nieuwe, verbeterde voorstel bij het derde cao-overleg, afgelopen donderdag. Het vorige bod was 6,25% met een looptijd van 15 maanden (5% op jaarbasis). Die verhoging zou in twee stappen plaatsvinden: 5% per 1 april 2023 en 1,25% per 1 oktober 2023.

Financiële toets

Vanuit de bonden gezamenlijk is er vervolgens bewogen naar 8,75% met een looptijd van 15 maanden. Dat is 7% op jaarbasis. De bonden hebben hierbij wel een voorwaarde gesteld. Een financiële deskundige zal namens de bonden de cijfers van Fibrant onderzoeken.

Teleurstellend

Fibrant vond de gewijzigde loonvraag van de bonden zeer teleurstellend. Werkgever geeft aan te knokken voor het bestaan van Fibrant en ziet dat niet terug in onze reactie.

Vervolg

Op 3 april aanstaande zitten we weer aan tafel. In de tussentijd zal Fibrant de financiële informatie aan de deskundige van de bonden verstrekken. De vakbonden zullen komende dagen in gesprek treden met hun kaderleden om de voorliggende situatie te bespreken. Tijdens de volgende cao-sessie zal blijken of we alsnog tot een akkoord komen of dat Fibrant een eindbod op tafel legt.

Werf leden

Langs deze weg doe ik ook een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. Ga naar onze websitepagina Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Jouw cao online

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan per mail of via jouw cao-pagina.
Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kan je niet op de link klikken. Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ Fibrant in het zoekveld. 


Mede namens delegatielid Peter Streutjens

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 06-29023284

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error