Sabic IP beweegt. Er is een onderhandelingsresultaat

Toch een resultaat na uitnodiging van Sabic, dreiging actievoeren geeft resultaat.

Donderdagmiddag 30 maart 2023 zijn wij uitgenodigd voor een gesprek met Sabic. Ondanks ons ultimatum dat liep tot vrijdag 31 maart 16.00 uur, hebben we er toch voor gekozen in te gaan op deze uitnodiging. In eerste instantie zagen wij dit gesprek als informeel, gaandeweg het gesprek kwam Sabic alsnog met een voorstel, dat we jullie naar onze mening voor moeten leggen. De basis is dezelfde als het eerdere aanbod, maar de percentages zijn verhoogd. We hebben het loonvoorstel in de bijlage meegestuurd.

Ledenraadpleging

Uiteindelijk gaat het er nu om of jullie hiermee akkoord willen gaan. We houden dan ook weer een ledenraadpleging, die vindt plaats op

Maandag 3 april 2023
Tijd: 12.00 uur
Locatie: Tweede verdieping FCP trainingslokaal

Formeel houdt dit in dat mogelijke acties worden opgeschort. We danken jullie voor de vele reacties die wij hebben mogen ontvangen, jullie betrokkenheid was groot! Het ging niet vanzelf maar er ligt nu een verbeterd voorstel dat echt zo gezien kan worden. We rekenen op jullie komst.

Mede namens Werner Van Nijnatten en Ton Van Heereveld,
Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5329 5256
p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Nominale verhoging van de salarissen, conform tabel; zie bijlage

  • Het verlengen van het generatiepact met 3 jaar tot 31-12 2025, waarbij tevens mogelijk wordt om tussentijds van 1 naar 2 dagen deelname te verhogen.
  • Reiskosten voor woon-werkverkeer van 0.19 naar 0.21 cent per kilometer.
  • De thuiswerkvergoeding van € 2,- naar € 2,15 netto per dag.
  • Studie naar Betaald Ouderschapsverlof. We gaan bestuderen of we de afspraken zoals die nu gelden voor SABIC Limburg B.V. kunnen gaan toepassen.
  • De nieuwe opzet van het loonhuis, wordt om praktische redenen in 2023 verder besproken in het periodiek overleg met de vakbonden.

 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error