Sabic biedt onder de maat

Bod Sabic IP ligt onder landelijk gemiddelde.

Woensdagmiddag 15 februari is opnieuw overlegd tussen de vakbonden en Sabic, om gezamenlijk tot een voor alle partijen aanvaardbaar resultaat te komen. Na vier overlegronden moesten we helaas aan het eind van deze middag opnieuw constateren dat een overeenkomst niet mogelijk is.

Sabic geeft aan dat de bedrijfsresultaten nog steeds slecht zijn en dat daardoor een loonsverhoging die de inflatie bijbeent er niet inzit. Zelfs niet iets dat momenteel gemiddeld in de Chemie wordt afgesloten.

Het bod van Sabic:

  • 4% structureel (vooralsnog per april)
  • 1450 euro eenmalig
  • Invoering nieuw loonhuis levert werknemer gemiddeld 0,6% op
  • Reiskostenvergoeding van 19 naar 21 eurocent per kilometer
  • Thuiswerkvergoeding van 2,00 Euro naar 2,15 euro

Wij vinden dat het structurele deel echt hoger moet, zeker omdat vorig jaar ook al een flink deel als eenmalig bedrag is uitgekeerd.

Wij denken nog steeds dat er met goede wil en wat verbeteringen, een aanbod uit kan komen wat in ieder geval voor te leggen is. Dat vraagt dan wel om wederzijds begrip van elkaars standpunten en de wil om eruit komen. Dat willen wij nog steeds.

We hebben Sabic dan ook verzocht de gesprekken voort te zetten en de gemiddelde contractloonstijging in de chemie (thans 6,41 procent) als uitgangspunt te nemen om verder te praten. Dit is dus geen eindbod van CNV Vakmensen uit maar een beginpunt van waaruit wij verder willen praten. Laat het helder zijn dat jullie als leden uiteindelijk altijd bepalen waar wij mee akkoord gaan!

Er is nog geen nieuwe datum voor onderhandelen gepland. We wachten de reactie van Sabic op ons schriftelijk verzoek dan ook met grote belangstelling af.

Mede namens Werner van Nijnatten en Ton van Heereveld

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 5329 5256
E:  p.vlaming@cnvvakmensen.nl