Einde cao-onderhandelingen Sabic IP nog niet in zicht

Moeizame onderhandelingen, maar beide partijen zeggen er uit te willen komen.

Donderdag 26 januari hebben wij opnieuw overleg gehad met Sabic. Doel was eruit te komen, maar het voorstel van Sabic ligt nog ver van wat wij als gezamenlijke bonden wenselijk vinden.

Sabic gaf opnieuw aan dat de achterliggende maanden vanuit financieel oogpunt slecht zijn geweest. De vooruitzichten voor deze- en komende maand zijn ook slecht. Daarentegen horen wij vanuit werknemers en leden geluiden dat de vraag aantrekt en de productie wordt opgevoerd, ook zouden fabrieken elders in Europa opgestart worden.

Het is geen gemakkelijke tijd, dat is duidelijk. Dat geldt voor het bedrijfsleven maar ook voor ons als consument. We hebben Sabic aangegeven hen niet als noodlijdend bedrijf te zien, we zien immers vergelijkbare problemen bij andere bedrijven.
Een bedrijf als Sabic moet klappen op kunnen vangen en moet ook de wil tonen om hun werknemers te ondersteunen in deze voor hen eveneens moeilijke tijd.

We willen ook dat Sabic een substantiële verhoging biedt die overeenkomt met vergelijkbare bedrijven. Op dit moment ligt het bod nog onder het gemiddelde dat wij elders in de chemie af kunnen spreken. Er hoort een bepaalde loonsverhoging afgesproken te kunnen worden, wat nu aangeboden is en door ons gevraagd wordt, lag nog te ver uiteen om het vandaag eens te worden.

Volgend overleg

Woensdag 15 februari is een nieuwe overlegronde gepland. Er kan dus nagedacht worden hoe het nu verder moet.

Jullie opmerkingen/tips zijn van harte welkom. Je kunt ze sturen via mail naar: p.vlaming@cnvvakmensen.nl of spreek Werner of Ton persoonlijk aan.
Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina. Hier kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5329 5256
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl 


Mede namens Ton van Heereveld en Werner van Nijnatten