Vakbonden zijn in gesprek over de voorgenomen verkoop van MSD Biotech

Afgelopen drie weken hebben er vertrouwelijke gesprekken plaatsgevonden met vakbonden over de voorgenomen plannen om MSD Biotech per juli 2025 te verkopen aan een andere partij. Het proces om een koper te vinden is in gang gezet. Daarmee start ook het proces om afspraken te maken met vakbonden over de sociale voorwaarden die daarbij verwacht mogen worden. De ondernemingsraad is op haar beurt bezig met de inrichting van de organisatie en de voorwaarden die zij willen verbinden aan de verkoop.

Nieuw overleg

Ondertussen hebben we twee keer met jullie werkgever gesproken en staat voor 10 november 2023 een nieuw overleg gepland, waarbij wij de eerste ideeën delen over de mogelijke inhoud van een Sociaal Plan. Tegelijkertijd horen wij ook graag of MSD al meer weet over mogelijk geïnteresseerde kopers, waarbij met name de plannen ons interesseren: hoe kunnen zoveel mogelijk werknemers zo lang mogelijk leuk en gezond werk (blijven) doen.

Het is allemaal nog erg abstract, zo aan het begin van dit proces. Tegelijkertijd kunnen wij ons voorstellen dat er behoefte is aan contact met jouw vakbondsbestuurder. Gewoon een gesprek over jouw meningen, vragen, onduidelijkheid, overtuiging of iets anders wat jou bezighoudt. Wij zullen niet alle antwoorden hebben omdat het hele proces zich nog in een vroeg stadium bevindt, maar tegelijkertijd is het wel goed als we daar samen eens over praten.

We zijn samen met de collega's van andere bonden aan het zoeken naar een geschikt moment voor een fysiek treffen in Oss. Je hoort dus op korte termijn een datum.

Het leek ons goed om dit nu al met onze leden te delen.

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-28 33 42 84
E  r.biesmans@cnvvakmensen.nl