CNV tekent verlenging Sociaal plan MSD niet

Onlangs heeft werkgever MSD aangegeven het huidige sociaal plan te verlengen met twee jaar. CNV Vakmensen heeft besloten deze niet aan haar leden voor te leggen en zal deze daarmee dan ook niet tekenen.

Geen substantiële wijziging

De reden dat CNV Vakmensen het plan niet aan haar leden voorlegt is omdat er geen substantiële wijzigingen aangebracht zijn ten opzichte van het vorige sociaal plan. Dit laatste is destijds door de leden afgewezen en de reden was een wijziging aangaande de regeling transitievergoeding. Werkgever wilde de nieuwe wettelijke regels volgen met betrekking tot deze vergoeding terwijl onder andere CNV Vakmensen wenste vast te houden aan de oude (betere) regeling.  

Looptijd en centralisatie begeleidingscommissie

De twee wijzigingen die werkgever heeft aangebracht zijn de looptijd van 01-01-2023 tot en met 31-12-2024 en centralisatie van de begeleidingscommissie (hoofdstuk 15). Vanuit de "One MSD"-gedachte wil MSD van drie lokale begeleidingscommissies naar één landelijke begeleidingscommissie.

Geen stemming

Wij vinden dat dit onvoldoende om voor te leggen ter stemming, temeer omdat het geen enkel voordeel oplevert voor de medewerker t.o.v. vorig sociaal plan. Dit betekent echter niet dat een lid van CNV Vakmensen in voorkomend geval geen gebruik mag maken van dit sociaal plan! Je bent juridisch gezien, niet eraan gebonden om er gebruik van te maken. Dit is een vrijwillige keuze die jij als werknemer hebt. 

Juridische hulp

Vanzelfsprekend kun jij als lid van CNV Vakmensen altijd rekenen op onze juridische hulp mocht zich een situatie voordoen waarbij je bijstand nodig hebt op het gebied van arbeidsrecht. Je kunt dus altijd contact opnemen met CNV Info, mocht je hulp nodig hebben, telefoon 030-751 1007. 

Rémy Biesmans, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2833 4284  / r.biesmans@cnvvakmensen.nl