Nieuw cao traject Lyondell Chemie Nederland

De cao Lyondell Chemie Nederland verloopt alweer op 1 april 2024. Voordat wij de cao-onderhandelingen ingaan, willen we graag van de leden weten waarover we nieuwe afspraken moeten maken. We hebben een concept voorstellenbrief, die in samenspraak met de kaderleden is gemaakt. Die leggen we voor aan de leden. Hebben jullie ideeën of opmerkingen? Geef dit dan voor 10 maart hier op de cao-pagina door, bij een van de kaderleden of vakbondsbestuurder aan.

CNV vakbondsbestuurder

Jullie vakbondsbestuurder Jelmer Hoogland is onlangs vader geworden en geniet van zijn verlof. In zijn afwezigheid neem ik, Diana Kraan, het tijdelijk van hem over. Bij de vorige cao-onderhandelingen hebben Jelmer en ik het samen gedaan, dus jullie organisatie en cao is niet nieuw voor mij. Daarnaast zijn Joop Oskam en Marco Peters nog altijd aanwezig als CNV kaderleden tijdens de cao-onderhandelingen. Bij FNV zijn er ook wat wisselingen. FNV bestuurder Iris van der Veen heeft het stokje overgedragen aan Elsa van der Kraats die bijgestaan wordt door haar FNV kaderleden Vincent Feenstra en Vince Oskam.

Voorstellenbrief

De leden hebben de conceptvoorstellen die we willen inbrengen tijdens het cao overleg ontvangen. Deze opzet is in overleg met de kaderleden gemaakt. Zij hebben al een rondje langs de afdelingen gemaakt om input vanuit de werkvloer op te halen. Maar misschien heb jij ideeën of opmerkingen. Laat het weten hier op de pagina, aan een van de kaderleden of aan mij via d.kraan@cnvvakmensen.nl. Naast de input vanuit de werkvloer, wordt de voorstellenbrief ook opgesteld naar aanleiding van het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen. Na 10 maart zullen wij de voorstellenbrief definitief maken en voordat de cao onderhandelingen beginnen, sturen wij de definitieve voorstellenbrief naar jullie werkgever. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de voortgang van het cao proces.

Collega lid maken

De vakbond is zo sterk als de achterban, met andere woorden: onze positie aan de cao tafel wordt alleen maar sterker door meer leden. Heb jij collega's die nog geen lid zijn van de vakbond? Schrijf hen dan nu in via Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV - Vakmensen | CNV Vakmensen en ontvang zelf een cadeaubon van 20 euro. Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden maar 24 euro. Vanaf de 7e maand wordt de volledige contributie in rekening gebracht.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Joop Oskam en Marco Peters (CNV kaderleden)
en
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error