De kop is eraf!

De afgelopen twee weken hebben we in totaal 6 vergaderingen gehouden om te vragen of je bereid bent actie te voeren voor de cao waar jij recht op hebt. De uitslag is bijna unaniem. Het is tijd voor actie!

Als vakbond hebben we Albemarle goede kansen gegeven. We hebben bijna een jaar onderhandeld en talloze gesprekken gevoerd. Keer op keer hebben we benadrukt wat onze leden belangrijk vinden. Een nette loonsverhoging en aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Waardering voor de inzet van de afgelopen jaren. Dat verdienen onze leden. En wat hebben we gekregen? Een loonbod dat bij lange na niet voldoet aan wat jullie verdienen. Een duurzame inzetbaarheidsregeling (86-93-100) waar jullie weinig tot niets aan hebben. Dat is niet acceptabel.

We zijn klaar met alle pilots en tijdelijke regelingen. Wat heb je aan al die tijdelijke regelingen die Albemarle als klap op de vuurpijl ook nog eens mag afwijzen? Precies niets. Wat heb je aan de duurzame inzetbaarheidsregeling die Albemarle voorstelt? Niets. Je mag het pas drie jaar voor je AOW-gerechtigde leeftijd gebruiken (als Albemarle het niet afwijst!) terwijl wij keer op keer hebben aangegeven dat 10 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd een minimumeis is. Je lichaam geeft doorgaans vanaf je 55e leeftijd aan dat je behoefte hebt aan minder werken. Albemarle werknemers luisteren naar hun lichaam en geven aan dat ze behoefte hebben aan een nette regeling. Het is nu hoog tijd dat Albemarle luistert naar háár werknemers.

Tijd voor actie!

Jullie hebben bijna unaniem aangegeven dat de tijd van praten voorbij is. Het is tijd voor actie. Het is tijd dat Albemarle begrijpt waar de pijn zit voor haar werknemers. Dat ze daarnaar handelt. Haar werknemers geeft waar zij recht op hebben. Een gezond lichaam. Een gezonde eindstreep. Het kan niet zo zijn dat aandeelhouders jaarlijks de hoofdprijs innen terwijl werknemers steeds harder moeten werken en niet worden gehoord.

De tijd van praten is voorbij. Nu is het tijd voor actie!

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina

Munire Manisa
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 34 49 74 50
E: m.manisa@cnvvakmensen.nl