Albemarle doet nieuw eindbod!

Op 8 maart om 12.00 uur is het aan Albemarle gestelde ultimatum verlopen. Vlak daarna hebben wij een herziend eindbod ontvangen. Wij willen de inhoud van dat eindbod hierbij met jullie delen. Tevens wordt er een ledenvergadering georganiseerd om eventuele vragen te beantwoorden.

Waar staan we nu?

Loon
Op 21 december 2021 had Albemarle een eindbod gedaan dat door de leden is afgewezen. Het loonbod was toen:
1 april 2021 – 2%
1 april 2022 – 3%

In het herziend eindbod ziet het er als volgt uit:
1 april 2021 – 3%
1 april 2022 – 4%

RVU
Eerder waren er beperkingen ten aanzien van de RVU-regeling. Onze leden wilden geen beperkingen.
In het herziend eindbod zijn er dan ook geen beperkingen meer en kun je 3 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd gebruik maken van de RVU. Voor de precieze spelregels verwijzen we je naar de bijlage RVU-regeling Albemarle.

Duurzame inzetbaarheid
Ook de duurzame inzetbaarheidsregeling was onderwerp van discussie. In het vorige eindbod was het alleen voor de ploegendienst mogelijk om onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van de 86-93-100-regeling. Er waren ook toen beperkingen waar leden het niet mee eens waren. Bovendien kon je hier maar 3 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd gebruik van maken. Dat was volgens onze leden veel te kort. In het herziend eindbod zijn er 2 varianten.
De dagdienst kan gebruik maken van de 80-90-100-regeling, 6 jaar voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd.
De ploegendienst kan gebruik maken van de 86-96-100-regeling, 6 jaar voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd.

Extra verlof
De regeling om extra verlof te kopen, kon nog niet op instemming van onze leden rekenen. Albemarle stelt nu voor dat werknemers 10 dagen verlof per jaar kunnen kopen (voor 50% van het basis maandsalaris). Deze dagen worden als bovenwettelijk verlof gezien en gaan 5 jaar mee. Beperkingen die in het vorig eindbod stonden, zijn hiermee ook van tafel en de geldigheid van de dagen is nu langer.

Overig
Het aanvullend geboorteverlof is wat Albemarle betreft akkoord. Het advies van de werkgroep ‘Parttime werken in de ploeg’ wordt zo snel mogelijk uitgevoerd nadat cao-partijen hierover overeenstemming hebben bereikt, maar in ieder geval voor 1 januari 2023. De financiële scan wordt beschikbaar voor iedereen en de tijd voor tijdregeling wordt opgerekt naar 12 maanden.

Stand van zaken

Zoals jullie kunnen lezen, is er veel veranderd sinds het laatste eindbod. Jullie stem tijdens de driekwartvergaderingen heeft geloond. Jullie bereidheid om actie te voeren, is gezien. Jullie hebben gestemd met de voeten en jullie hebben een duidelijk punt gemaakt. De inzet van de kaderleden is de afgelopen periode maximaal geweest. Een cao is niet vanzelfsprekend. Je kunt niet rekenen op vooruitgang. Vooruitgang en verbetering kosten inzet, strijdbaarheid en lef. Dat hebben jullie getoond.
Het hernieuwde eindbod is van zodanig niveau, dat we deze positief aan jullie zullen voorleggen.

Op 17 maart 2022 om 10.00 uur houden we een ledenvergadering om je de mogelijkheid te geven eventuele vragen te stellen en om te horen wat jij vindt van het herziend eindbod. Zoals gebruikelijk doen we het digitaal omdat er binnen Albemarle een twee meter afstand geldt. Je ontvangt daarna ook een link om je stem uit te brengen en ons te laten weten wat jij vindt van het herziend eindbod. Link vergadering 17 maart om 10.00 uur: Click here to join the meeting

Mocht je niet bij de vergadering aanwezig kunnen zijn, maar nog wel vragen hebben, dan kun je terecht bij één van de kaderleden: Marion ten Boer, Pieter Schreuder, Tosca Langereis en Trev Rowe.

Is het je verder allemaal duidelijk en heb je geen verdere vragen, dan heb je de mogelijkheid om reeds je stem uit te brengen. Klik hier om naar de stemming te gaan. Wil je eerst nog de ledenvergadering bijwonen en daarna je stem uitbrengen? Dat kan natuurlijk ook. Stemmen kan tot maandag 21 maart om 12.00 uur.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina
Dit is jouw cao. Gebruik daarom je stem en laat ons weten wat jij vindt.

Munire Manisa
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 34 49 74 50
E m.manisa@cnvvakmensen.nl


Downloads