Onderhandelingsresultaat cao Katwijk Chemie

Afgelopen maandag heeft CNV Vakmensen samen met collega-bond FNV een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao Katwijk Chemie 2019-2021. Het woord is nu aan jullie: laat ons weten wat je van het resultaat vindt door je stem uit te brengen.
Hieronder de afspraken op een rijtje:
  • De looptijd van de nieuwe cao is 24 maanden: van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2021;
  • Loonsverhoging: 3,2% per 1 juli 2019, en 2,5% per 1 juli 2020;
  • WGA-premie: deze wordt vergoed door de werkgever;
  • Vaderschapsverlofregeling wordt aangepast conform wetgeving;
  • Fietsregeling: op het moment is er nog teveel onduidelijkheid over een nieuwe leaseregeling voor fietsen. Afgesproken is dat OR en directie onderzoek doen naar de mogelijkheden die vanaf 2020 gaan gelden. De vakbonden zullen worden ingelicht over de uitkomsten van dit onderzoek;
  • Wij hebben afgesproken dat de studie Duurzame Inzetbaarheid wordt voortgezet en dat wij hierop terugkoppeling zullen krijgen.

Het woord is aan jullie
Tijdens de achterbanraadpleging hebben jullie ons een mandaat meegegeven voor een 2-jarige cao met een gemiddelde loonsverhoging van 3% op jaarbasis. Alhoewel we denken dat we toch een goed resultaat hebben bereikt, hebben we dat net niet voor elkaar kunnen krijgen. En ook het voorstel om de ploegentoeslag te verhogen heeft het niet gehaald. Daarom hebben we, in overleg met onze kaderleden, besloten het resultaat neutraal aan jullie voor te leggen.

Stemmen

We zijn natuurlijk benieuwd naar wat jullie er van vinden, het gaat tenslotte over jullie arbeidsvoorwaarden. Laat het ons weten door je stem uit te brengen! Dit kun je doen per e-mail aan jullie onderhandelaar Peter Bloemendaal: p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl. Dit kan tot uiterlijk donderdag 27 juni 2019.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen, opmerkingen of behoefte aan nadere uitleg, ga dan naar één van de kaderleden actief op jouw afdeling of mail mij via onderstaand e-mailadres.

Mede namens kaderleden Kees Vooijs en Paul Eeken,

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 87
E: p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl