Praat mee over de nieuwe DSM-Firmenich cao

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor DSM-Firmenich gaan binnenkort van start. Wij willen graag weten wat jij belangrijk vindt. Waar moeten we bij de onderhandelingen op inzetten? Geef je daarom je mening en praat mee.

Start cao-onderhandelingen

Op 30 september 2023 loop de huidige cao af. Wij willen graag van jou weten hoe jij over een aantal punten denkt. Vul daarom de digtale enquete over de nieuwe cao in. Klik hier om deze enquete in te vullen.
Krijg je de nieuwsbrief per post, dan tref je de link naar de enquete op deze cao-pagina aan: Cao DSM NL Services | CNV Vakmensen

Je kunt de enquete invullen tot en met 2 juli. De enquete zullen we ook verspreiden in de verschillende vestigingen, zodat ook niet-leden hem in kunnen vullen.

Werkbezoeken 4 en 6 juli

De enquete moet een eerste inzicht geven in de wensen jou en jouw collega's. Maar ik wil hier ook graag met jou over in gesprek. Daarom zal ik een werkbezoek brengen aan de verschilende sites. Iedereen is daarbij van harte welkom. Ook niet leden. De werkbezoeken vinden plaats op:

4 juli 13.00 uur


DSM Delft, RFBC open access 1A


Er bestaat ook een mogelijkheid om digitaal deel te nemen via
MS Teams. Dat kan via deze link.
6 juli 10.00 uur 


DSM Wageningen, kamer 2.05 en kamer 2.06 --
6 juli 14.00 uur


DSM Leeuwarden, vergaderzaal 1.09


--

Waarschijnlijk zal ik niet alle medewerkers kunnen spreken. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben, dan kun je mij een mail sturen. Ook kun je reageren via  jouw cao-pagina. Daar kun je meer informatie vinden en kun je onder andere je huidige cao bekijken. Wil je dat ik ook op jouw locatie of afdeling langskom? Laat het me dan weten. 

Voorstellenbrief, eerste cao-overleg 15 augustus

De uitkomsten van de enquete en de input die we opdoen bji de gesprekken, zullen we verwerken in de voorstellenbrief. De eerste onderhandelingsronde staat gepland voor dinsdag 15 augustus.

Kadergroep

Daarnaast kun je ook met opmerkingen terecht bij kaderlid Roland Bezemer. Roland zal mij tijdens de cao-onderhandelingen ondersteunen. Mocht je zelf ook meer voor onze beweging willen doen? Wil je ook kaderlid worden, zodat wij nog sterker worden bij DSM-Firmeninch? Laat het dan weten. 

Samen sterk

Voor jou en jouw collega is het een spannende tijd. De fusie van DSM met Firmenich is inmiddels een feit. Hoe ziet de toekomst van het nieuwe bedrijf eruit? Gaat er iets veranderen? Het blijft op dit moment gissen.
CNV Vakmensen blijft de ontwikkeling binnen het bedrijf op de voet volgen. Alleen met een sterke achterban kunnen we invloed blijven uitoefenen bij DSM-Firmenich. Langs deze weg roep ik je daarom op om het gesprek met niet georganiseerde collega's aan te gaan. Wijs ze op het balng van een sterke vakbond en vraag ze lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen. Het gaat immers over jouw arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. Ga hiervoor naar cnv-ledenwerven.nl
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan? Graag zien wij je bij een van de bijeenkomsten in Delft, Wageningen of Leeuwarden. 

Mede namens Roland Bezemer, kaderlid CNV Vakmensen
Ed Leunissen 
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 29 02 32 84
E. e.leunissen@cnvvakmensen.nl 

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error