Praat mee over de nieuwe cao DSM-Firmenich?

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor DSM-Firmenich gaan binnenkort van start. Wij willen graag weten wat jij belangrijk vindt. Waar moeten we bij de onderhandelingen op inzetten? Geef je daarom je mening en praat mee.

Start cao-onderhandelingen

Op 30 september 2023 loopt de huidige cao af. Wij willen graag van jouw weten hoe jij over een aantal punten denkt. Vul daarom de digitale enquête over de nieuwe cao in. Klik hier om deze enquête in te vullen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan tref je de link naar de enquête op de cao-pagina aan: https://www.cnvvakmensen.nl/industrie/chemie-en-energie/cao-dsm-nl-services/ Je kunt de enquête invullen tot en met 2  juli. De enquete zullen we ook verspreiden in de verschillende vestingen, zodat ook niet-leden hem in kunnen vullen.

Werkbezoeken 4 en 6 juli 

De enquête moet een eerste inzicht geven in de wensen van jouw en je collega’s. Maar ik wil hier ook graag met je over in gesprek. Daarom zal ik een werkbezoek brengen aan de verschillende sites. Iedereen is daarbij van harte welkom. Ook niet-leden. De werkbezoeken vinden plaats op
  1. op 4 juli, 13.00 uur, bij DSM Delft, RFBC, open access 1A. Er is ook een mogelijkheid om digitaal deel te nemen via team. Dat kan via deze link.
  2. op 6 juli, 10.00 uur, bij DSM Wageningen, kamer 2.05 en 2.06 en
  3. op 6 juli, 14 uur, bij DSM Leeuwarden, vergaderzaal 1.09
Waarschijnlijk zal ik niet alle medewerkers kunnen spreken. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben, dan kun je een mail sturen. Ook kun je reageren via de cao-pagina. Daar kun je meer informatie vinden en kun je onder andere je huidige cao bekijken. Wil je dat ik ook op jouw locatie of afdeling langskom? Laat het me dan weten.

Voorstellenbrief, eerste cao-overleg 15 augustus

De uitkomsten van de enquête en de input die we opdoen bij de gesprekken zullen we verwerken in de voorstellenbrief. De eerste onderhandelingsronde staat gepland voor dinsdag 15 augustus.

Kadergroep

Daarnaast kun je ook met je opmerkingen terecht bij kaderlid Roland Bezemer. Roland zal mij tijdens de cao-onderhandelingen ondersteunen. Mocht je zelf ook meer voor onze beweging willen doen? Wil je ook kaderlid worden, zodat we nog sterker worden bij DSM-Firmenich? Laat het dan weten. 

Samen sterk

Voor jouw en je collega’s is het een spannende tijd. De fusie van DSM met Firmenich is inmiddels een feit. Hoe ziet de toekomst van het nieuwe bedrijf eruit? Gaat er iets veranderen? Het blijft op dit moment gissen. CNV Vakmensen blijft de ontwikkeling binnen het bedrijf op de voet volgen. Alleen met een sterke achterban kunnen we invloed blijven uitoefenen bij DSM-Firmenich. Langs deze weg roep ik je daarom op om het gesprek met je niet georganiseerd collega’s aan te gaan. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond en vraag ze lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen. Het gaat immers over jouw arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. Ga hiervoor naar cnv-ledenwerven.nl
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan? Graag zien we je bij één van de bijeenkomsten in Delft, Wageningen of Leeuwarden.

Mede namens kaderlid Roland Bezemer, 
Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error