Onderhandelingen voor een nieuwe DSM-cao van start

De DSM-cao loopt op 1 oktober af. Daarom gaan we starten met de gesprekken voor een nieuwe cao. Dinsdag zullen we de voorstellenbrief aanbieden aan de directie en zullen de onderhandelingen van start gaan.

In de voorstellenbrief staan de punten die we bij jullie hebben opgehaald door middel van een enquête, ledenbijeenkomsten, werkbezoeken en individuele gesprekken. Ook hebben we rekening gehouden met de arbeidsvoorwaardennota van CNV Vakmensen.

Voorstellenbrief
Wij stellen in onze brief onder andere het volgende voor:

  1. Een cao van 1 jaar van 1 oktober 2023 tot en met 30 september 2024.
  2. Een loonsverhoging van 10 procent en 2400 euro nominaal per jaar. (procentuele stijging tussen de 16,8 voor C33 en 11,8% voor C44)
  3. Reiskostenvergoedingen omhoog naar het fiscaal maximaal toegestane bedrag (22 cent in 2024)
  4. We willen praten over vermindering van werkdruk.

De voorstellenbrief is als bijlage bijgesloten. Heb jij nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dat weten. Dat kan via jouw cao-pagina of per mail. Ook kun je met vragen of opmerkingen terecht bij kaderlid Roland Bezemer. Hij zal samen met mij aan de onderhandelingstafel plaats nemen.

Onderhandeling
Zoals altijd, kunnen we niet beloven dat alle voorstellen van onze kant worden gehonoreerd. Het heet niet voor niets onderhandelen. Wel zullen we ons maximaal inzetten om zo’n goed mogelijke cao voor jouw en je collega’s af te sluiten. Dat kunnen we alleen samen bereiken. Alleen samen staan we sterk. Alleen samen kunnen we zorgen dat de werkgever naar onze voorstellen luistert. 

Werf leden
Hoe meer mensen er lid zijn van de bond, hoe meer invloed we aan de onderhandelingstafel hebben. Ik roep jullie daarom op om mensen die nog niet zijn georganiseerd te wijzen op het belang van een sterke bond. Praat met ze en overtuig ze ervan om lid te worden van onze beweging. Laat ze zien dat een lidmaatschap van de bond ertoe doet. Dat we samen het verschil kunnen maken. Want samen zijn we sterk! Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Mede namens delegatielid Roland Bezemer.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error