Vakbonden hebben eerste gesprek nieuwe cao Arkema Rotterdam 2022

Op 24 januaril jl. voerden FNV en CNV een eerste gesprek over jullie nieuwe cao. Dat was ook de hoogste tijd omdat de cao vorig jaar oktober al expireerde. Na een uitgebreide business-update, lichtten bonden hun voorstellen toe. In de reactie gaf jullie werkgever aan tijd nodig te hebben om e.e.a. te laten bezinken en verdere mogelijkheden te onderzoeken. Bonden vinden het jammer dat Arkema niet eerder kan of wil reageren en gaat er vanuit dat wij de volgende keer snel tot een resultaat komen. Wij zien elkaar weer op 6 maart en ook is er een reservedatum op 9 maart geprikt. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.

Business update

Omdat er een aantal nieuwe gezichten aan tafel was, werd eerst nader kennisgemaakt. Daarna gaf de directie ons een update. Kortgezegd is het perspectief voor Arkema goed, er liggen mooie kansen tegelijkertijd zijn er ook een aantal uitdagingen voor de toekomst voor Rotterdam om aantrekkelijk te blijven.

Toelichting inzet vakbonden: nadruk op fatsoenlijke loonsverhoging

Hierna was het de beurt aan bonden. In onze toelichting op onze voorstellenbrieven hebben wij benadrukt dat onze leden dit jaar zwaar inzetten op koopkrachtbehoud. FNV vraagt invoering van een systeem van automatische prijscompensatie en wil daarnaast koopkrachtverbetering. Alles wordt duurder, dat merkt iedereen in de portemonnee, nu de werknemers nog. Ook CNV wil een hoge loonsverhoging voor de leden.

Aanvullend voorstel voor collega’s in de productie

Ook stonden we uitgebreid stil bij de hoge werkdruk, o.a. te zien in het vele overwerk wat verricht wordt en het hoge ziekteverzuim. Doordat er ook nog eens regelmatig extra werk voortvloeit uit het werken met een verouderd machinepark, schiet het opleiden van nieuwe collega’s er vaak bij in. Hierdoor is er ook weinig zicht op verbetering van het verlagen van de werkdruk op korte termijn. Dit probleem speelt met name bij de productie. Jullie directie erkent de situatie en zegt open te staan voor het vinden van goede oplossingen. FNV heeft in aanvulling op de eerdere voorstellenbrief gevraagd om per ploeg één heftruckchauffeur in te huren waardoor structureel ruimte in de bezetting ontstaat om collega’s op te leiden.

CNV sluit zich aan bij dit nieuwe voorstel. Naast het bovengenoemde zet CNV ook in op een opleiding- en duurzaaminzetbaarheid-budget en vindt dat als de bezetting daar geen ruimte voor biedt dit budget niet goed benut kan worden.

Vervolggesprek

Het volgende gesprek staat op 6 maart gepland. Wij beseffen dat dit laat is en dat niemand op verder uitstel zit te wachten. Jullie directie zegt deze tijd nodig te hebben om zich goed voor te bereiden en wat mogelijkheden te onderzoeken. Bonden respecteren de ruimte die gevraagd wordt maar verwachten wel dat begin maart spijkers met koppen geslagen kunnen worden. We houden je op de hoogte van het vervolg.

In de tussentijd  geldt dat jij onze positie aan tafel versterkt door met je collega’s te praten over de cao. Is je collega nog geen lid? Schrijf hem of haar dan in bij de vakbond.

Namens de gezamenlijke cao delegatie,

Rob Rademakers en Jelmer Hoogland namens CNV Vakmensen

en

Michaël Vink en Iris van der Veen namens FNV Procesindustrie

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error