Apollo Tyres - stem TEGEN het eindbod!

Afgelopen maandag hebben wij het eindbod ontvangen van Apollo Tyres. Zoals we vorige week al hebben aangegeven, ligt dit eindbod ver af van de eisen die door de leden zijn goedgekeurd en waarmee we de onderhandelingen zijn ingegaan. Het eindbod ligt ook ver af van ons mandaat. Wij adviseren jullie dan ook om het eindbod af te wijzen. Stem TEGEN het eindbod!

Waarom vinden wij het eindbod onvoldoende?

  • Slechts een deel van de geboden loonstijging is structureel. Twee keer 500 euro (in april en in oktober) zorgt er niet voor dat je salaris structureel wordt verhoogd. Terwijl de boodschappen niet meer goedkoper worden. Dit geld heb je dus na afloop van de cao ook nog nodig.
  • Het structurele deel van de loonsverhoging is 6% voor de cao lonen en 5% voor de MIHO. Bij een gemiddelde inflatie van 10% over het afgelopen jaar betekent dit dat je minimaal 4% tekort komt.
  • In het afgelopen jaar is het Apollo Tyres gelukt om de stijging van de energiekosten grotendeels naar de klanten door te berekenen. Resultaten zijn goed en de verwachtingen voor de komende periode ook. Nu is het moment om eigen medewerkers te compenseren die de winsten mede mogelijk hebben gemaakt. Anders wordt dit een tweede jaar op rij dat de werknemers aan koopkracht verliezen.
  • Apollo Tyres is niet bereid om het bedrag van de RVU-regeling te verhogen terwijl de RVU-drempelvrijstelling die aan het AOW-bedrag is gekoppeld met ruim 10% is verhoogd en dit bedrag in bijna alle RVU-regelingen automatisch wordt doorgevoerd.

Kortom, wij vinden het eindbod onvoldoende en we adviseren jullie om TEGEN te stemmen. Leden van de CNV en FNV hebben het laatste woord. Breng je stem uit uiterlijk op 30 maart 2023 via onderstaande link.

Klik hier om te stemmen.

Vanmiddag staan wij vanaf 12.30 uur bij de poort tot voorbij de ploegenwissel! Kom gerust langs om met ons in gesprek te gaan! Voor vragen, neem contact op met mij of met de kaderleden

Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
E e.jonker@cnvvakmensen.nl
M 06-50521057

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error