CNV wijst eindbod AnQore af en tekent cao niet

De leden van CNV Vakmensen hebben in grote meerderheid het eindbod van AnQore afgewezen. De werkgever gaat de cao nu afsluiten met de partijen die wel voor het eindbod hebben gestemd. CNV Vakmensen zal deze cao niet tekenen.

Het eindbod van 8,25% voor 15 maanden vond jij en je collega’s te laag. Daarnaast leeft sterk het gevoel dat, als het goed gaat, de werknemers niet mogen meeprofiteren, zoals in de laatste cao. En als het slecht gaat dat de mensen daarvoor moeten opdraaien. Dit is ook duidelijk naar de werkgever gecommuniceerd.

Gevolgen niet tekenen
De afwijzing van het eindbod heeft verder geen gevolgen voor de leden van CNV Vakmensen. Zo krijgt iedereen de loonsverhoging. Ook zal CNV Vakmensen gewoon weer aan tafel plaatsnemen als de onderhandelingen voor de cao voor volgend jaar worden gestart, zo heeft de werkgever laten weten.

Financiële positie AnQore
Niet alleen CNV Vakmensen heeft het bod geweigerd. Dat geldt ook voor de leden van FNV. De werkgever had een financieel deskundige van de bonden in de boeken laten kijken om te laten zien dat het met AnQore momenteel slecht gaat. Die bevestigde dat de financiële situatie van AnQore niet rooskleurig is. Het eindbod is uiteindelijk door CNV Vakmensen en FNV affgewoen. De leden van de bonden VHP, De Unie en ABW hebben het eindbod wel goedgekeurd. AnQre gaat daarom met deze partijen de cao afsluiten.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderlid Bert Voncken.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

 

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error