Nog geen nieuwe cao Recreatie

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat CNV Vakmensen en FNV Recreatie met werkgeversorganisatie HISWA-RECRON aan de onderhandelingstafel hebben gezeten over een nieuwe cao voor de (Verblijfs)recreatie voor 2024.

Partijen zijn op 21 november 2023 na voor de derde keer onderhandeld te hebben uit elkaar gegaan waarbij de werkgevers hebben aangegeven terug te gaan naar hun achterban voor meer mandaat. Het vierde overleg over de nieuwe cao Recreatie die gepland stond voor maandag 27 november 2023 ging daarom niet door: de verwachting was dat deze vierde onderhandelingsronde nog wel vóór 6 december 2023 (De Dag van de Recreatie) plaats zou vinden, maar dat is helaas niet mogelijk gebleken.
Werkgevers hebben de vakbonden laten weten toch nog meer tijd nodig te hebben.

Voldoende vertrouwen

Op woensdag 13 december 2023 zijn de vakbonden door HISWA-RECRON uitgenodigd voor een informeel overleg. Het waren verkennende gesprekken waarin naar mogelijke oplossingen is gekeken. De mogelijke oplossingen zouden de werkgevers op maandag 18 december 2023 met hun achterban bespreken. Vakbonden zouden dan daarna in dezelfde week een nieuw en verbeterd loonbod van werkgevers tegemoet kunnen zien.

Helaas hebben vakbonden nog geen formeel, nieuw en verbeterd loonbod van HISWA-RECRON mogen ontvangen en hebben werkgevers weer meer tijd nodig. Wel bieden de mogelijke oplossingen die tijdens het informeel overleg op woensdag 13 december 2023 naar voren zijn gekomen voldoende ruimte en aanknopingspunten om er bij een eerstvolgend cao-overleg met werkgevers uit te kunnen komen en dat er wellicht een onderhandelingsresultaat tot stand zou kunnen komen.

We gaan er dan ook uit dat werkgevers begin januari wel hun verantwoordelijkheid zullen nemen. Het is namelijk ronduit teleurstellend dat werkgevers zolang nodig hebben om een fatsoenlijke cao te kunnen afsluiten.

Heb je nog vragen

Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust. Volg ons ook op de cao-pagina Cao Recreatie | CNV Vakmensen  Ik wens jullie allen een voorspoedig 2024 toe.

Job Marskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2390 9865 / j.marskamp@cnvvakmensen.nl  

 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error