Leden KNDB aan zet!

Op 16 april 2024 is er een resultaat bereikt over de cao KNDB, de cao voor medewerkers werkzaam bij zelfstandige drogisten. Leden zijn nu aan zet en kunnen nu hun mening geven over het bereikte resultaat.

De voorstellen zijn geformuleerd op basis van jullie reacties op de enquête, het resultaat dat met onderhandelen is behaald, wordt voorgelegd aan leden, zodat zij hun mening kunnen geven over het resultaat. 

CNV positief over resultaat

De cao is een jaar geldig, er zijn 2 momenten waarop een loonsverhoging wordt toegekend, 1 juli 2024 en 1 januari 2025. Beide keren is de loonsverhoging een vast bedrag, waardoor er geen sprake is van een procentuele verhoging. De percentages verschillen per persoon, waarbij de wettelijke verhoging van minimumuurloon ook effect heeft op de percentages.
Het streven is om nu voor langere tijd een toekomstbestendig loongebouw neer te zetten.

Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om in overleg met je werkgever gebruik te maken van flexibele inzet voor een bepaalde periode wanneer zich een onvoorziene situatie of calamiteit voordoet. We hopen dat dit bijdraagt aan de balans werk-privé, zeker op moment dat je al je aandacht nodig hebt voor een privé-situatie. 

In de bijlage vind je het onderhandelingsresultaat. CNV Vakmensen legt het bereikte resultaat positief voor aan haar leden.

Jouw stem doet ertoe

Het is belangrijk dat jij als lid aangeeft of jij instemt met het resultaat. CNV is tevreden over het bereikte resultaat, maar wat vind jij? Door te stemmen heb je invloed op je eigen cao. Het principe van wie zwijgt stemt toe, is hier niet aan de orde. Op basis van de stemverhouding wordt bepaald of er een akkoord is of niet. Als er maar een klein gedeelte stemt, bepaalt die groep de uitkomst.

Dus een dringende oproep om vooral je stem uit te brengen. Je ontvangt straks nog een mail om te kunnen stemmen, dat kan tot 28 april 2024, 24.00 uur.

De cao online

Iedereen kan meepraten op de cao-pagina van KNDB, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao van KNDB kun je vinden op: jouw cao-pagina.

Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, ga dan naar de cao-pagina via https://www.cnv.nl/caos en type KNDB in het cao zoekveld.

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail naar k.huntjens@cnv.nl.  

Kitty Huntjens
Bestuurder CNV
M: 06-47826877
k.huntjens@cnv.nl

Downloads