Leden stemmen in met eindbod Mediq voor een nieuwe cao

Uitslag van de stemming.

Op dinsdag 2 april hebben vakbonden de stemmen geteld over het eindbod van Mediq ten opzichte van een nieuwe cao voor 2024 en 2025. Bij CNV is er door de leden verdeeld gestemd over dit eindbod, er waren evenveel leden voor als tegen. De tegenstemmers hadden niet duidelijk aangegeven waarom zij niet akkoord waren. Bij de andere vakbonden was de meerderheid voor het eindbod.

Naar aanleiding van deze uitslag hebben we de leden gevraagd om aan te geven waarom zij wel of niet akkoord gaan met het eindbod van Mediq. Uit de reacties van de leden werd duidelijk dat CNV leden overwegend voor het tekenen van de cao zijn. Dit betekent dat er voor de medewerkers van Mediq een nieuwe cao is die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 tot 31 december 2025 zal lopen.

Nieuwe cao

Dit zijn de belangrijkste afspraken in jullie nieuwe cao.

  • Looptijd van 2 jaar;
  • 1 januari 2024 feitelijke + maximale salarissen worden verhoogd met + €225 bruto;
  • 1 januari 2024 nieuw loongebouw, met nieuwe hogere aanvangssalarissen.
    • Verdien je na de verhoging van €225 minder dan het nieuwe aanvangssalaris, dan wordt jouw salaris naar het hogere aanvangssalaris aangepast;
  • 1 januari 2025 alle feitelijke en de schaal minimum en maximum salarissen +3,5%
  • Beoordelingsafhankelijke salarisstijging 2025 wordt gesplitst
    • alle feitelijke en max salarissen + 1% gegarandeerd
    • 1% via beoordeling multiplier tabel.

Er is geen ruimte voor andere verbeteringen op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden. Jullie hebben aangegeven dat jullie dat liever anders hadden gezien. We blijven de onderwerpen op de agenda zetten bij Mediq.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker! 

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnv.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Mediq in.

Abel Smit
Onderhandelaar CNV
M: 06 1871 0579
E: ab.smit@cnv.nl