CNV voorstellen cao Albert Heijn Logistiek

Jullie hebben de CNV-enquête ingevuld. Op basis van jullie mening heeft CNV Vakmensen de cao-voorstellenbrief geschreven. W zalaczniku mozesz zapoznac sie z polskim biuletynem.

CNV Vakmensen vraagt voor iedereen 9% loonsverhoging. Dat is een paar procent loonsverhoging boven de inflatie. Om de inflatie bij te houden hebben we al 5% nodig.

Voor wie geldt de cao Albert Heijn Logistiek?

In de cao staat, voor wie de cao geldt: alle medewerkers in dienst bij Albert Heijn in de logistiek. En dan alleen voor de functies die in de cao staan. Het hogere management valt dus niet onder de cao. En dan zou je haast zeggen: voor de uitzendkrachten geldt de cao Albert Heijn Logistiek niet.

Voor uitzendkrachten geldt de cao van het uitzendbureau. In de cao van de uitzendbureaus staat dan weer dat het uurloon van de cao Albert Heijn Logistiek voor uitzendkrachten van toepassing is. De cao van het uitzendbureau noemt dat “inlenersbeloning.” Onder die inlenersbeloning valt niet alleen het uurloon, maar vrijwel alles op gebied van tijd en geld.

Kort en goed: voor de uitzendkrachten moeten we bijna alles ook regelen in de cao Albert Heijn Logistiek. Dat is juridisch zo. Daarom zie je in de CNV-voorstellenbrief voorstellen voor vaste krachten en voor uitzendkrachten. En daarom laten we uitzendkrachten ook mee praten over de cao Albert Heijn Logistiek. En daarom hebben de uitzendkrachten vorig jaar ook meegestaakt met de vaste krachten.

Welke voorstellen doet CNV Vakmensen?

  • 9% loonsverhoging voor iedereen, en in elke loonschaal moet je kunnen groeien na een jaar
  • Werkzekerheid: baangarantie voor vaste krachten, uitzendkrachten rechtstreeks in dienst en urenuitbreiding voor part-timers. Wist je dat Albert Heijn honderden MM1’ers vast in dienst kan nemen, zonder dat dit invloed heeft op de roosters en rechten van de anderen?
  • Werkdruk: uit de nacht duidelijker in de cao opschrijven. Lichamelijk minder zwaar werk in tempo, herhalend werk, kilo’s. Loslaten van 100% norm halen. Want 100% is een gemiddelde. Dan is het normaal dat een aantal mensen meer dan 100% haalt, en anderen minder dan 100%. Daar is het nou net een gemiddelde voor. De norm moet dus bijvoorbeeld 80% of 90% van dat gemiddelde zijn.
  • Wil je precies weten wat CNV Vakmensen voorstelt? Lees dan de bijlage.

De onderhandelingen zijn op 8 februari, 27 februari, 11 maart, 26 maart. Na elke onderhandeling krijg je een CNV-nieuwsbrief.

Roel van Riezen
M: 06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads