Ledenmagazine Vakmensen

Vakmensen is het ledenmagazine van CNV Vakmensen. Het ledenmagazine gaat over werk en inkomen. Leden komen aan het woord over zaken waarmee zij te maken krijgen op de werkvloer. Er zijn interviews met deskundigen van binnen en buiten de vakbond en achtergrondverhalen over trends op het gebied van cao’s en pensioenen. Maar ook vaste rubrieken over juridische kwesties, over hoe je je (juist niet) gedraagt op de werkvloer en over ledenvoordeel. Het blad valt 4 keer per jaar bij onze leden op de mat.

Vraag een proefnummer aan

Wil je graag een proefnummer ontvangen? Dat kan! Vraag een proefnummer aan via de mail. Dan valt die binnenkort bij jou op de mat.

Download de laatste editie van Vakmensen magazine

De staking is voorbij, hoera! Maar wat nu? CNV pleit voor een stukje nazorg om schade aan relatie te herstellen. Ook in dit nummer: de personeelspot van BCC verdween bij het faillissement. Hoe kan dat? Verder vertelt CNV-lid Eddy over de combinatie van werk met mantelzorg, hoopt Linda dat er meer respect komt voor schoonmakers én je maakt weer kans op leuke prijzen.

Download Vakmensen Magazine nr. 34 (PDF)

Archief ledenmagazine Vakmensen

Maart 2024
December 2023
September 2023
Juni 2023
Maart 2023
December 2022
September 2022
Juni 2022

Vakmensen nummer 33

In deze editie vertellen 3 leden over hun ervaring met een burn-out. Ook lees je over werkstress, beroepsziekten en beantwoorden we vragen over het gedrag van collega's op de werkvloer. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!


Hoogtepunten uit het magazine:

Vakmensen nummer 32

In deze editie lees je over vijftigers en hun loopbaan en over loonsverhoging in 2024. Ook vind je tips en trucs voor sociale media en lichten we de kleinste bedrijfstak van Nederland uit. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine:

Vakmensen nummer 31

Deze editie zet zestigers in de spotlight. Hoe reageer je op de vraag 'Hoe lang moet je nog?' Ook is er aandacht voor studenten zonder stagevergoeding, ontdek je de cao-kennisquiz en lees je over long covid. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine:


Vakmensen nummer 30

Deze editie gaat over staken. Een aantal stakers vertellen over hun ervaringen. Ook in dit nummer: 3 leden zochten een nieuwe balans tussen werk en privé. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine:


Vakmensen nummer 29

Deze Vakmensen-editie belicht grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Ook duiken we in functiewaardering en de zorgen over de oversstap naar een nieuw pensioenstelsel. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine:


Vakmensen nummer 28

De laatste editie uit 2022 focust op de hoge loonvraag voor 2023 en werkstress in Nederland. Daarnaast volgen we Stijn op de Utrechtse Dom en horen Sanne over haar vakmanschap. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine:


Vakmensen nummer 27

Lees over schoonmakers die strijden voor een betere reisvergoeding. Ontdek ook waarom het Schiphol-akkoord voor iedereen belangrijk is. En maak kennis met Koen en Geert, die hun passies delen. Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine

Vakmensen nummer 26

Deze editie belicht de uitdagingen voor Oekraïners en de wanorde bij folderbedrijven. Ook belangrijk: het is tijd voor vakantiegeld! Maar klopt het wel? Wil je meer lezen? Download dan het magazine!

Hoogtepunten uit het magazine

Word lid van CNV

Tijdelijke actie: de eerste 6 maanden voor € 24. Dit is slechts € 4 per maand. Zo gaan we in 2024 samen sterker door.

  • Deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe leden