Loonafspraak industriële bakkers

Op 9 juni hebben wij jullie geïnformeerd dat er een afspraak is gemaakt met de industriële bakkers over de lonen. Op vrijdag 23 juni hebben wij hierover nogmaals met werkgevers overleg gehad en hebben we die afspraak definitief gemaakt. Die afspraak willen we nu aan jullie voorleggen.

Definitieve loonafspraak

Wij hebben afgesproken dat er gedurende de looptijd van 19 maanden definitief is overeengekomen dat de lonen alsvolgt zullen stijgen:

  • Per 1 juli 2023 stijgen de lonen met 7% (bij een 4 wekelijkse periode is dat vanaf 16 juli)
  • Per 1 januari 2024 stijgen de lonen met 4,5% (4 wekelijks is dat vanaf 31 december 2023)
  • Per 1 juli 2024 stijgen de lonen met 4,5% (4 wekelijks is dat vanaf 14 juli 2024)

Ook de BHV-toeslag, bedrijfskledingvergoeding en de koel- en vriescellentoeslag worden op die genoemde data met dezelfde percentages aangepast.

Voordat deze afspraak definitief wordt, moeten jullie daar nog wel je goedkeuring aan geven. Je ontvangt een aparte nieuwsbrief om hierover te stemmen.

Positief

Wij zijn als vakbonden positief over dit resultaat. Dankzij jullie overduidelijke bereidheid om actie te willen voeren zijn werkgevers snel over de brug gekomen met loonafspraak tot gevolg. Een succes dat jullie zeker kunnen claimen.
Een cao met een loonsverhoging van 16% over 19 maanden, betekent, teruggerekend naar een jaar een verhoging van ruim 10% op jaarbasis.  Ook gaat deze bijna gelijk in met aanvang van de looptijd (slechts één maand later). Wat CNV Vakmensen betreft is dit dus een goede afspraak.

Ambacht

Zoals aangegeven geldt deze afspraak alleen voor de industriële bakkers. Tot nu toe zijn de ambachtelijke bakkers nog niet bereid goede afspraken te maken. Wij hopen dat zij snel tot inkeer zullen komen.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de cao of het proces? Bezoek dan de cao-pagina hier.

Jacques Janssen, kaderlid CNV Vakmensen
Evert Jan van de Mheen, vakgroepbestuurder CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error