We zijn gestart! Op weg naar een nieuwe cao Doe-Het-Zelf

De vakantie zit erop en de onderhandelingen zijn inmiddels gestart om tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de Doe-het-zelf-branche te komen. Dankzij de medewerkers binnen de Doe-het-zelf-branche die de enquête hebben ingevuld hebben de vakbonden een goed beeld van de wensen. Bedankt!

DHZ-medewerkers bepalen zelf de inzet

Tijdens de zomer hebben we een enquête gehouden onder leden en niet-leden en hebben we werknemers gesproken tijdens online bijeenkomsten. De uitkomsten van deze enquête, de gesprekken met medewerkers en de kadergroep vormen de basis voor onze inzet. De inzetbrief van vakbonden FNV en CNV tref je onder dit bericht aan. Zoals eerder gecommuniceerd trekken FNV en CNV samen op, we zijn dan ook tot een gezamenlijke inzetbrief gekomen.

Uitwisselen van voorstellen

Tijdens het eerste overleg van afgelopen week hebben we kennis genomen van de voorstellen en de achtergrond ervan van de werkgeverzijde. Vervolgens hebben wij, FNV en CNV, onze voorstellen toegelicht en vragen beantwoord. De voorstellen van de werkgevers lees je onder dit bericht.

Waar staan we nu?

We hebben een voorstel van de werkgevers ontvangen voor het aanpassen van het loongebouw. We zien goede aanknopingspunten, maar we gaan eerst analyseren wat dit voorstel precies inhoudt. Er zijn ook voorstellen gedaan waarin we ver van elkaar verwijderd staan. De komende tijd gaan we onderzoeken met welke onderwerpen we verder kunnen en op welke manier dat kan. We zijn zeer tevreden over de constructieve houding in het overleg van alle partijen.

Praat mee

Zijn er zaken, aanvullingen, ideeën die je met ons wilt delen? Hou je niet in, stuur ons een mail. Het gaat om jóuw cao!

Lid worden

De afgelopen maanden hebben we er nieuwe leden bij gekregen. Dit versterkt onze positie aan tafel. Breng je collega’s die nog geen lid zijn van een vakbond op de hoogte en nodig ze uit om ook lid te worden. Voel je vrij om deze nieuwsbrief aan je collega’s te sturen.

Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar leden die met ons willen meedenken, meepraten en meedoen, want samen maken wij het verschil.

Reacties mag je rechtstreeks mailen naar Sietske Smit (sietske.smit@fnv.nl) van FNV of Erik Honkoop (e.honkoop@cnvvakmensen.nl) van CNV.

Meedoen aan de onderhandelingen?

Wil je mee denken over de onderhandelingen? We zoeken nog betrokken leden die als kaderlid actief willen worden. Een mooie kans om van dichtbij mee te maken hoe het in de polder werkt. We overleggen een aantal keer per jaar en enkele kaderleden gaan mee naar de onderhandelingen. Kaderleden krijgen hier verlof voor en de kosten worden vergoed.


Met vriendelijke groet,

Erik Honkoop
Onderhandelaar vakbond CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
Lid worden: https://www.cnv.nl/lid-worden/



Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error