Wat kan CNV Vakmensen voor de medewerkers van Apple betekenen?

Wat leuk dat je als Apple-medewerker lid bent geworden van CNV Vakmensen. Wij zijn de op een na grootste vakbond van Nederland en ondersteunen honderdduizenden werknemers met individuele problemen en collectieve arbeidsovereenkomsten. Graag leggen we jullie uit wat je allemaal kan doen met je lidmaatschap bij ons zodat je er maximaal nut van kan ervaren.

Laat je loonstrookje checken

Het komt soms voor dat een werknemer niet krijgt waar die recht op heeft. Je hebt bijvoorbeeld te weinig reiskosten of toeslagen ontvangen. Vaak is het lastig om te achterhalen of dit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden in complexere loonstrookjes. CNV Vakmensen kan via CNV info gratis kijken of alles klopt en of de cao goed wordt nageleefd.

Hulp met belastingaangifte

Voor een laag bedrag kunnen CNV leden gebruik maken van onze belastingservice. Wij kijken dan mee met je belastingaangifte en kijken of jij maximaal gebruik maakt van alle gunstig fiscale regels. Ook kunnen wij kijken of het bedrag dat jij betaalt juist overeenkomt met jouw loon.

Een eigen bedrijfs-cao op het werk

CNV sluit elk jaar zo’n 400 cao’s af in Nederland. Dit zijn sector-cao’s en bedrijfs-cao’s. Als Apple-medewerker val je onder de cao Elektrotechnische detailhandel (ETD). Deze cao is een afspraak tussen CNV Vakmensen en Techniek Nederland (werkgevers in de sector). Als lid van CNV krijg je inspraak en stemrecht over deze sector-cao die ook van toepassing is op jou. Je kan via onze enquêtes inspraak uitoefenen op de arbeidsvoorwaarden en als je kaderlid bij ons bent, mag je zelfs mee naar de onderhandelingen bij de werkgeversorganisatie, onder werktijd. 
Naast sector-cao’s spreken wij ook bedrijfs-cao’s af. Dit zijn aanvullende arbeidsvoorwaarden bovenop de sector-cao’s. Vaak gaat dit over voorwaarden die toepasbaar zijn op slechts één bedrijf. Denk aan aanvullende loonafspraken voor bedrijven met meer winst of om een specifiek probleem op te lossen. Wij hebben van onze leden gehoord dat er een wens is om een eigen Apple-cao af te sluiten. Samen met een aantal leden bij Apple zijn wij daar op dit moment over in gesprek. Hierover houden we jullie van op de hoogte.

Maak je collega lid

Zonder leden, geen cao. Als we afspraken willen maken op sector- of bedrijfsniveau hebben we leden nodig. De kracht van CNV zit hem namelijk in de leden, anders vertegenwoordigen wij niemand. Bij Apple is er al een sterke ledengroei zichtbaar, dus we staan al redelijk sterk, maar met meer leden staan we ook veel sterker! Als je een colelga lid maakt, kan je zelf een cadeaubon krijgen van €20 . Hier is binnen Apple tot heden nog geen gebruik van gemaakt, maar graag attenderen wij jullie van deze optie. Je kan je collega dan lid maken via https://www.cnv-ledenwerven.nl

Heb je nog vragen?

Schroom dan niet om met mij contact op te nemen. Je kan binnenkort ook terecht op de cao-pagina waar je vragen kunt stellen en het cao-traject kan volgen.

Leon van der Elsen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8141 9158 / l.vanderelsen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error