Update onderhandelingen sociaal plan ONVZ

Op 29 februari 2024 is er weer een overleg geweest over het sociaal plan voor ONVZ. De werkgever heeft duidelijk gemaakt welke onderdelen van het sociaal plan zij willen aanpassen. Wij horen graag wat jullie van die wijzigingen vinden, dus laat je mening horen!

Voorstellen werkgever

ONVZ heeft aangegeven welke onderdelen van het sociaal plan zij willen aanpassen. Dat zijn:

Verruiming toepassing opleidingsbudget (art. 3.4.7):
Het budget voor scholing mag in de toekomst voor meer doeleinden gebruikt worden, dus niet alleen opleiding maar ook voor aanvullende coaching of advies over het opzetten van een eigen bedrijf. Het gaat om een budget van 1500 euro.

Beëindigingsvergoeding-factor:
ONVZ wil de hoogte van de beëindigingsvergoeding aanpassen, dat wil zeggen: verlagen. In het oude sociaal plan was een staffel opgenomen, vier leeftijdscategorieën met een oplopende vergoeding. Die wordt teruggebracht naar 3 leeftijdscategorieën, alle niveaus worden naar beneden aangepast.

Oud:
  • Tot 30 jaar: factor 1,1
  • 30-40 jaar: factor 1,25
  • 40-50 jaar: factor 1,65
  • 50+: factor 2,35

Voorstel:

  • Tot 40 jaar: factor 1,1
  • 40-50 jaar: factor 1,4
  • 50+: factor 1,45

Dat is een behoorlijke verslechtering, maar ook nogal verdeeld per leeftijdscategorie.

Beëindigingsvergoeding-aftopping:
In het huidige sociaal plan staat dat de beëindigingsvergoeding nooit meer kan zijn dan de te verwachten inkomstenderving tot aan pensioen, maximaal 175.000 euro. ONVZ wil dat maximumbedrag, de aftopping, aanpassen naar maximaal 94.000 euro, Dit is dus ook een verslechtering.

Tekstuele wijzigingen:
Daarnaast wil ONVZ nog een aantal tekstuele wijzigingen doorvoeren op de wachtgeldregeling, Regeling Vervroegd Uittreden, definitie maandinkomen.

Vervolg

Op 30 april 2024 praten we verder. Wij willen graag weten wat jullie van de voorstellen van de werkgever vinden. Wij zullen tijdens dat gesprek moeten reageren op de voorstellen van de werkgever dus geef ons aan wat jij belangrijk vindt. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat kan gewoon met een mailtje of een telefoontje.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterker!

Wij horen het graag!

Klazina Tulner
Bestuurder CNV
M: 0622486274
k.tulner@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error