Leden a.s.r. stemmen in met tijdelijke verlaging pensioenpremie en sociaal plan

De leden werkzaam bij a.s.r. hebben ingestemd met de tijdelijke verlaging van de eigen bijdrage van de pensioenpremie en de verlenging van het sociaal plan a.s.r.

Afgelopen vrijdag heb ik a.s.r. hierover geïnformeerd.

Pensioen

Bij a.s.r. is de eigen bijdrage voor het pensioen 4,5% van de pensioengrondslag. Met deze afspraak gaan medewerkers van a.s.r. tot en met 31 maart 2025 een lagere werknemers bijdrage betalen.

  • Per 1 oktober 2023: 3,69%
  • Per 1 juli 2024: 4,09%
  • Per 1 april 2025: 4,5%

Sociaal plan (HAP)

Vanaf 1 juli 2024 is het huidige sociaal plan van a.s.r. van kracht voor álle medewerkers van de nieuwe combinatie. Tot 1 juli 2024 blijven de sociaal plannen van a.s.r. en Aegon van toepassing voor de betreffende medewerkers.

Het sociaal plan (HAP) geldt voor de duur van de integratie en minimaal 3 jaar vanaf de datum dat de medewerkers van Aegon bij a.s.r. in dienst komen, te weten 1 oktober (tot 1 oktober 2026).

De tekst van a.s.r. sociaal plan (HAP) wordt integraal voortgezet met één uitzondering. De reistijdbepaling van het huidige sociaal plan van Aegon komt vanaf 1 juli 2024 in de plaats van de a.s.r. reistijdbepaling.

Dit betekent dat wanneer er sprake is van een standplaatswijziging er niet  alleen meer gekeken wordt naar de nieuwe reistijd, maar ook of dat een toename is t.o.v. de huidige situatie. Deze reistijd zal berekend worden o.b.v. de gebruikelijke manier van reizen (auto of OV).

Tot zover.

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma,

h.jongsma@cnvvakmensen.nl

06-22383073.

Heb je nog een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error