Landelijke Ladies Night

Op 13 maart en 10 april 2024 vond de 6e landelijke Ladies Night plaats met het onderwerp ‘vrouw zijn in een veranderende wereld’. De reacties van de deelneemsters tijdens en na afloop van de avonden waren zeer enthousiast. Men vond het een inspirerende avond, met goede gesprekken en interessante workshops. Ook wij als organisatie kijken terug op een mooie, geslaagde avond.

Workshops

Download hieronder de presentaties van de workshops.

1) In balans op de werkvloer: de invloed van hormonen op je werk

Menstruatie, overgang, hormonen… Hoe ga jij daarmee om op je werk? Deze onderwerpen zijn vaak nog taboe op de werkvloer, maar kunnen je werkplezier en -prestatie wel enorm beïnvloeden. Deze workshop bied je inzicht in je eigen hormoonhuishouding en hoe deze optimaal te benutten in je werkende leven. Je loopt naar buiten met tips om taboes bij je werkgever bespreekbaar te maken en inzicht over je eigen cyclus en gezondheid te krijgen.

2) Werkgeluk: Fear of juist Joy of missing out?

De wereld verandert en het lijkt alsof we het steeds drukker hebben. Al die (leuke!) verplichtingen: werk, gezin, sporten, hobby’s… Wanneer heb je je vrienden voor het laatst écht gesproken? Ook op het werk kan je het gevoel hebben dat je overal bij moet zijn. In deze workshop laten we je zien hoe je meer acceptatie kan krijgen dat je niet overal bij kan en hoeft te zijn. Ook laten we je zien dat je hier eigenlijk zelfs veel plezier uit kan halen.'

3) Assertiviteit in actie: hoe je dicht bij jezelf blijft én die salarisverhoging binnenhaalt

In deze workshop nemen we je mee in een interactief verhaal over vrouwelijk leiderschap. Je leert jezelf daadkrachtig neerzetten. Van je nieuwe baan tot je salarisonderhandeling en confrontaties op de werkvloer. Je krijgt theorie en tips om jezelf assertief te presenteren en toch jezelf te blijven. De deskundigen vanuit de vakbond passen dit toe op een in 2024 nog altijd relevant thema: de loonkloof. Wat is de stand van zaken in Nederland en hoe dichten we die kloof nu eindelijk? Hint: je kan in je eentje niet alles oplossen, maar een extra dosis assertiviteit en concrete onderhandelingstips zijn een goed begin!

Heb je nog vragen?

Mail dan naar vrouwenwerkt@cnvvakmensen.nl.