Onderzoek toekomst ICK pensioenregeling. Doe mee !

De vernieuwing van het Nederlandse pensioenstelstel betekent dat ook de pensioenregelingen van de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (afgekort ICK) moeten gaan veranderen, zowel de middelloonregeling als de beschikbare premieregelingen. De sociale partners van de CAO-ICK (werkgeversorganisatie NL Digital en vakbonden FNV, CNV en De Unie) starten een onderzoek om zicht te krijgen wat medewerkers met een middelloonregeling bij PNO Media belangrijk vinden. En welke voorkeuren zij hebben. Hoe meer medewerkers meedoen, des te beter. Dus: doe mee!

Aanpassen pensioenregeling

De sociale partners van de CAO-ICK moeten de pensioenregelingen aanpassen aan de regels van het nieuwe pensioenstelsel: de Wet toekomst pensioenen. Dit betekent dat elke pensioenregeling een premieregeling wordt. Hierin zijn verschillende soorten mogelijk. Wij gaan als sociale partners keuzes maken over de soort en inhoud van deze nieuwe premieregeling. Deze keuzes hebben gevolgen voor alle deelnemers, dus ook voor de medewerkers met een  middelloonregeling. PNO Media voert deze middelloonregeling uit.  

Wensen en voorkeuren medewerkers

Onze inzet is om de nieuwe pensioenregeling, die in de plaats komt van de middelloonregeling, zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en voorkeuren van alle betrokkenen bij deze regeling: de werkgevers en de medewerkers. Daarom laten we nu aan de hand van een vragenlijst een onderzoek uitvoeren door Montae&Partners om te weten wat je als medewerker en dus als deelnemer belangrijk vindt. Zo zijn er bijvoorbeeld vragen opgenomen over het beleggingsrisico dat je wilt lopen bij de opbouw van je pensioen en welke keuzes je wilt hebben als je met pensioen gaat.
NB Het deelnemersonderzoek is niet bedoeld als persoonlijk pensioenadvies.

Uitkomsten onderzoek

De uitkomsten van dit onderzoek gaan ons helpen om afspraken te maken over de toekomstige pensioenregeling, die in de plaats komt van de middelloonregeling bij PNO Media. Om de te maken afspraken zo goed als mogelijk aan te laten sluiten bij jullie wensen en voorkeuren hopen wij dat vele medewerkers de vragenlijst in gaan vullen.. Wij kunnen beter meten als wij meer weten!

Start onderzoek

Wij starten het onderzoek met een online webinar op 1 februari 2024. Hierin geeft Montae&Partners meer uitleg en toelichting wat er verandert door de invoering van de Wet toekomst pensioenen. Daarna volgt uitleg over het onderzoek en hoe je daaraan kunt deelnemen. Direct daarna kun je als medewerker aan de slag met het beantwoorden van de vragen en kun je ons via de chat ook vragen stellen.

Geen tijd voor de vragenlijst op 1 februari? Later invullen is ook mogelijk.

Alle medewerkers met een middelloonregeling bij PNO Media ontvangen op 25 januari 2024 een uitnodiging per mail of per post met een link en een QR-code om deel te nemen aan het onderzoek. Je kunt tot uiterlijk 15 februari 2024 de vragenlijst invullen. De belangrijkste resultaten delen wij met jullie vóór 1 april 2024.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Werkgevers kunnen terecht bij de vertegenwoordigers, die aan de cao-tafel zitten namens werkgeversvereniging NL Digital.
Werknemers kunnen terecht bij de vakbondsbestuurders, die namens de vakbonden FNV, CNV of De Unie aan de cao-tafel zitten. 

Reageren ?

Als je vragen hebt ben ik te bereiken via a.mulder@cnvvakmensen.nl. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Sevicecenter of info@cnvvakmensen.nl of telefonisch via 030-7511001.

Andre Mulder
Bestuurder CNV Vakmensen