CNV rechtszaak over de plussen van de cao G4S Aviation

De rechtszaak van CNV Vakmensen die gepland stond op 11 maart 2024 gaat niet door. Dit komt omdat een deel van de gevraagde plussen al waren opgelost in de tussentijd. Er staan echter nog wel een aantal plussen open waarover we nog verdere duidelijkheid nodig hebben. Daarover sturen we je nu deze nieuwsbrief.

Openstaande punten cao G4S Aviation


Naast reiskosten zijn er nog meer openstaande punten die betrekking hebben tot de cao G4S Aviation. 

 

Zoals:

 

  • de waarde van een adv dag met de door G4S Aviation genahteerde 5 % versus 5,3 procent volgens onze berekeningen. 

 

  • de reiskosten maximaal 40 km van de Aviation cao versus het ontbreken van een maximum in de cao Particuliere beveiliging. 

 

  • de ouderendagen die vanaf 58 ingaan in de cao G4S Aviation versus het recht vanaf 60 jaar in de cao Particuliere beveiliging. 

 

  • 30% toeslag voor werken op een roostervrije dag volgens de cao G4S Aviation, terwijl je in de cao Particuliere beveiliging bijvoorbeld 20%, 15% en 10% krijgt als je extra werkt en het een dag of meer dagen van tevoren bekend gemaakt wordt. 

Deze punten worden momenteel nog door een CNV juridisch bekeken, op 21 maart hebben we in ieder geval samen met Schiphol reeds een gesprek staan met G4S Aviation om te spreken over de parkeerkosten. We hopen dat er snel meer duidelijkheid komt. 


Mocht je nog opmerkingen hebben over de openstaande punten, dan horen we deze graag. 

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error