Nieuw Sociaal akkoord getekend!

Op 21 november 2023 hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV met Schiphol Group het nieuwe Sociaal akkoord Schiphol getekend. Hiermee zetten we een volgende stap om werken op Schiphol aantrekkelijker te maken. Na een stemming onder de CNV leden waar 97 procent van de stemmen voor het akkoord is, hebben Martine Verhoef en Richard Oosting namens de CNV kaderleden het akkoord getekend.

Wat hebben we afgesproken?

Vakbonden hebben met Schiphol afspraken gemaakt over het verlengen en afbouwen van de arbeidsmarkttoeslag van €1,40, het verlagen van de werkdruk en een betere werk/ prive balans. 

De toeslag van €1,40 per uur is een jaar verlengd en zal over een jaar worden afgebouwd. Het komend jaar willen gebruiken om ervoor te zorgen dat de waarde van de toeslag terugkomt in jouw cao. We hebben met Schiphol Group afgesproken dat zij cao-verhogingen betalen. Dit betekent dat bedrijven die voor Schiphol Group werken de extra kosten van een nieuwe cao kunnen doorberekenen aan Schiphol Group. Dus bedrijven hebben straks geen financiële reden meer om jullie geen leefbaar loon te betalen. Dit helpt ons enorm bij nieuwe cao-onderhandelingen.

Hoe nu verder?

Het nieuwe Sociaal Akkoord Schiphol is een feit. Nu is het aan de verschillende partijen om het in de praktijk toe te passen. Jouw deelname kan hiervoor essentieel zijn. Een aantal afspraken uit het Sociaal akkoord moeten nog verzilverd worden namelijk. Hiervoor houden we je vanuit CNV Vakmensen op de hoogte. Oplossingen om de roosters bijvoorbeeld verder te verbeteren zijn namelijk nog nodig. Heb je hiervoor ideeen? Laat het dan vakbond CNV Vakmensen weten. 

De volgende stap is afspraken in de cao’s vast te leggen. En om een goede cao af te sluiten hebben we jou en jouw collega’s nodig. Dus nu is het moment om ook jouw collega’s te vragen om zich aan te sluiten bij vakbond CNV Vakmensen: www.cnvvakmensen.nl/lidworden

CNV flyers

Heb je CNV flyers nodig om CNV verder zichtbaar te maken? mail dan even naar e.maas@cnvvakmensen.nl We hebben laten zien dat actievoeren werkt. Dat we met een sterke vakbond betere afspraken kunnen maken.

Voor het gehele Sociaal akkoord Schiphol inclusief downloads kan je kijken op:

Vakbonden en Schiphol bereiken akkoord over verlenging sociaal akkoord - Nieuws | CNV Vakmensen

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Stel hier je vragen

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error