Cao Particuliere Beveiliging

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De cao Particuliere Beveiliging (kortweg cao PB) geldt voor verreweg de meeste particuliere beveiligers in Nederland. Dit zijn alle beveiligingsorganisaties met een vergunning in de categorie ND (objectbeveiliging/particuliere beveiliging), PAC (particuliere alarmcentrale) of PGW (particulier geld- en waardetransport). In de cao Beveiliging staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Meer informatie over de cao Beveiliging

Looptijd

De cao Beveiliging heeft een looptijd van juli 2018 tot en met maart 2024. Deze lange looptijd geeft de cao-partijen tijd en ruimte om het eens te worden over gecompliceerde en langlopende vraagstukken als duurzaamheid, uitkeringen en toeslagen voor beveiliging.

Voor wie

De cao Beveiliging geldt voor alle werknemers die in dienst zijn van een particuliere beveiligingsorganisatie. Daarnaast is er nog de cao Evenementen- en Horecabeveiliging. De luchthavenbeveiligers van G4S hebben een eigen cao: G4S Aviation Security.

Extra hulpmiddelen voor de cao Beveiliging

Arbocatalogus voor de Particuliere Beveiliging

De arbeidscatalogus is ontwikkeld voor zowel werkgevers als werknemers binnen de Particuliere Beveiliging. Deze catalogus is een document waarin instrumenten, methoden en/of good practices zijn vastgelegd om veilig en gezond te kunnen werken. Je vind maatregelen omtrent werkdruk en stress, agressie en geweld en fysieke belasting.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Erik Honkoop
Onderhandelaar

Vragen of opmerkingen over de cao?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte