Ledenraadplegingen cao-resultaat BMI 2024

Op 2 april hebben we weer onderhandelingen gevoerd over de cao BMI 2024. Deze werden bemoeilijkt door de moeilijke periode die BMI doormaakt waardoor volgens de werkgever de ruimte voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden in 2024 beperkt is. Tegelijk hebben we tijdens de onderhandelingen gezocht naar de maximale ruimte voor loonontwikkeling. Het verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar gelet op de omstandigheden willen we het maximale bod van de werkgever wel aan jullie voorleggen tijdens een aantal ledenvergaderingen op 10 april 2024.

Verloop onderhandelingen 

De eerste twee onderhandelingsrondes zijn vooral benut om de wederzijdse voorstellenbrieven toe te lichten. Pas na de tweede ronde hebben we van jullie werkgever schriftelijk een reactie gekregen op de verbetervoorstellen die we als CNV en FNV hadden gedaan. We vinden het erg teleurstellend dat onze verbetervoorstellen vrijwel allemaal zijn afgewezen. Zoals aangegeven werden de onderhandelingen bemoeilijkt door de moeilijke periode die BMI doormaakt. Daarnaast is de directie van BMI van mening dat harmonisatie van de cao’s Icopal en Monier in het afgelopen jaar voor aanzienlijke arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen heeft geleid. Bij Icopal waren dat met name de extra ADV dagen en de DI dagen en bij Monier het extra perspectief en de hogere eindejaarsuitkering.

Loon

We hebben tijdens de onderhandelingen gezocht naar de ruimte die er wel was en ons vooral gericht op de loonontwikkeling. De werkgever heeft daarbij op hoofdlijnen het volgende maximale bod gedaan (zie bijlage resultaat):

  • looptijd 1 januari 2024 tot 1 januari 2025.
  • Per 1 januari 2024 - 2% en €75 bruto per maand (dit is een gemiddelde loonsverhoging van 4,55%).
  • Eindejaarsuitkering van 7,6% naar 8% in 2024 en van 8% naar 8,33% in 2025.
  • Reiskostenvergoeding per 1 januari 2024 naar €0,23 per kilometer.

Ledenraadplegingen 10 april: data en tijdstippen

Op 10 april 2024 beleggen we bij de BMI-locatie Groningen een tweetal gezamenlijke ledenvergaderingen van CNV en FNV:

  • om 12.45 uur en
  • om 14.15 uur.

Locatie: de gespreksruimte boven in het kantoor op de 2e verdieping.
Graag aanmelden bij Klaas Banga.

Leden die op één van de locaties Susteren, Tegelen, Woerden of Montfoort werkzaam zijn, mogen vóór 10 april 2024 schriftelijk laten weten of ze wel of niet instemmen met het maximale bod van de werkgever. Dit kan door een email te sturen aan mij, Martin van Eerde, per e-mail: m.vaneerde@cnv,nl Vermeld hierbij deze volledige gegevens: naam, adresgegevens, relatienummer en wat je stemt

Heb je nog vragen, of wil je meepraten?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Het hele cao-traject is ook te volgen op de cao-pagina. Hier kun je meepraten over de cao, of je vragen stellen. Op de cao-pagina vind je al onze nieuwsbrieven terug. Ga naar de cao-pagina  www.cnvvakmensen.nl/industrie/chemie-en-energie/cao-bmi

Martin van Eerde, bestuurder CNV
M 06 8191 9564/ m.vaneerde@cnv.nl

Downloads