Stem over onderhandelingsresultaat voor de cao Kalkzandsteen

Op donderdag 18 januari 2024 hebben we een onderhandelingsakkoord bereikt. Wij denken dat we in de huidige omstandigheden met de verslechterende economische situatie in de sector, op dit momenten het meest haalbare bereikt hebben.

Samen met de werkgevers hebben we gezocht naar een passend pakket aan afspraken waarmee de belangen van de medewerkers en de bedrijven recht gedaan wordt. Daarbij zijn cao partijen uitgekomen op een resultaat dat bestaat uit een combinatie van geld en tijd.

Wij leggen dit onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor; nu is het aan jullie om te stemmen. In de bijlage treffen jullie het onderhandelingsresultaat aan. Lees deze goed door voor een nadere uitleg van de gemaakte afspraken.

Het akkoord in het kort:

· 2 % en € 75,00 loonsverhoging structureel per maand

· Alle werknemers krijgen structureel 1 bovenwettelijke verlofdag erbij (deze dag heeft een waarde van 0,5% aan structurele loonsverhoging). De uitleg voor deze afspraak kun je terug lezen in het onderhandelingsresultaat dat als bijlage bij deze mail is meegestuurd.
Deze extra verlofdag zien wij als een belangrijke bijdrage voor het verkrijgen van meer balans tussen werk en privé. 

· Reiskosten wordt verhoogd van € 0,21 per kilometer naar € 0,23 per kilometer over maximaal 30 kilometer enkele reis per dag.

Voorbeelden salarisverhoging:

Iemand verdiend bruto per maand € 2707,00 (einde cao schaal 5)

Structureel 2 % = € 54,14 + structureel € 75, - + € 13,54 (waarde van 1 verlofdag van 0,5% ) = € 142,68. Als je dat omrekent naar een percentage is dat 5,27 %  aan waarde van een loonsverhoging. Nieuwe salaris wordt €2707 + € 129.14= € 2.836,14 + structureel 1 extra verlofdag. 

Hebben jullie vragen of opmerkingen dan horen wij dat graag (06-51602057) of plaats je vragen en opmerkingen op de cao pagina cao-kalkzandsteen. Wil je uitleg over de inhoud of het proces dan komen we ook graag langs voor een personeelsbijeenkomst als er voldoende animo is. 

Namens de onderhandelingsdelegatie.

Cor Hartzmann, kaderlid namens Calduran
Henk van Dam, kaderlid namens Xella
Hank Oomkes, onderhandelaar CNV Vakmensen

m: 06 5160 2057
e: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
i: Sterk op je werk met CNV | CNV - Campagnes | CNV Vakmensen 





Downloads