Cao-onderhandelingen Houthandel zijn weer van start

Gisteren zijn we weer begonnen met de onderhandelingen met de intentie om voor de zomer een mooi resultaat te hebben voor de Houthandel.

Het voelt als kortgeleden en die opmerking krijg ik ook wel. Zitten jullie nu weer aan tafel? Tja, vorig traject duurde natuurlijk ook best lang. De voorstellen zijn ook geschreven met de vorige onderhandelingen nog in het achterhoofd. Daarnaast weten we ook dat de wereld er inmiddels wel anders uitziet dan vorig jaar. De inflatie is minder onrustig. De prijzen zijn voor bepaalde producten nog wel hoog. Ook zien we dat de bouw en aanverwante sectoren, door meerdere redenen, het minder goed gaat. 

Cao-voorstellenbrief

De voorstellen heb ik geschreven dankzij input van meerdere van jullie. Ik wil jullie dan ook bedanken voor de mails, whatsappjes, telefoontjes. Super dat jullie tijd hiervoor vrij willen maken. Ik denk ook dat we een mooi, breed pakket aan voorstellen hebben kunnen neerleggen om de sector nog mooier te maken. Voor jong en oud, voor duurzame inzetbaarheid, voor een beter pensioen en de boven- cao-ers. In bijlagen tref je naast de voorstellen van CNV, ook de voorstellen van werkgevers aan, en die van de FNV. 

Boven-cao-ers

Voor de boven cao-ers zijn we nog bezig om een onderzoek op te starten. Inmiddels hebben we een bureau ingeschakeld, die enquêtes anoniem gaat afnemen. Alle boven-cao-ers krijgen een uitnodiging om mee te doen. Die uitnodiging doen wij aan onze leden, werkgevers aan hun werknemers. Iedereen krijgt dezelfde link, waardoor we borgen dat het anoniem blijft. Tijdens de derde ronde zullen de resultaten worden bekend gemaakt. Aan de hand van die resultaten maken we voorstellen voor de nieuwe cao. Wil jij nu meedenken over die voorstellen, laat het mij dan weten. Input is erg welkom. 

Eerste overleg 18 april

Gisterochtend hebben we voor het eerst bij elkaar gezeten. We hebben voorstellen uitgewisseld. Vragen aan elkaar gesteld. Mooi om te zien dat de werkgevers ook de voorstellen al op papier hadden staan én dat we meerdere onderwerpen gemeenschappelijk hebben. We hopen dan ook echt stappen te kunnen zetten.
De onderhandelingsdata zijn: 23 april, 3 juni en 20 juni.

Wil je ook op de hoogte blijven?

Je kan het cao-traject volgen op de cao-pagina. Je kan je aanmelden voor een whatsapp-groep, waar je de informatie als eerste ontvangt. Hier kan je ook vragen stellen en meedenken. Ga naar de cao-pagina: Cao Houthandel | CNV

Saskia Spaargaren, bestuurder CNV
M 06 5144 3597
s.spaargaren@cnv.nl 

Downloads