Principeakkoord cao Tentoonstellingsbedrijven, stem nu!

Op donderdag 23 november 2023 hebben wij een positief principeakkoord bereikt met jullie werkgever. Graag horen wij dan ook hoe jij over dit resultaat denkt en of je instemt met dit resultaat. In deze nieuwsbrief staat de samenvatting hiervan en in de bijlage het volledige principeakkoord.

De belangrijkste afspraken in het kort

  • De cao heeft een looptijd van 12 maanden, van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024;
  • De salarissen worden per 1 januari 2024 verhoogd met 7,5%;
  • De vakantietoeslag wordt verhoogd van 8% naar 8,33% per 1 januari 2024;
  • De reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer (tot maximaal 30 kilometer per enkele reis) wordt verhoogd van € 0,19 per kilometer naar € 0,23 per kilometer;
  • De vergoeding voor reiskosten werkverkeer wordt verhoogd van € 0,28 per kilometer naar € 0,32 per kilometer;
  • De uitsluiting vanaf functiegroep 8 voor de volgende bepalingen komt te vervallen:
    • Reiskosten woon-werkverkeer en reiskosten werkverkeer met eigen auto;
    • Toeslag voor het werken op Feestdagen; 
    • Vergoeding voor gereedschap en werkkleding.

De volledige besluitenlijst is toegevoegd in de bijlage. Neem even de tijd hiervoor en lees deze zorgvuldig door.  

Stemmen

We leggen dit resultaat positief aan jullie voor. Jullie kunnen stemmen tot en met maandag 11 december 2023 tot 08:00 uur. In dit cao-overleg is er vanwege de inflatie geconcentreerd op salaris. Met de afspraken hierover zijn wij dan ook erg tevreden en zijn wij dicht bij onze inzet gekomen. Daarom is er ook sprake van een principeakkoord. Ga naar de stemming

Sommige punten hebben wij in deze cao niet meegenomen, hiervoor hebben wij werkafspraken gemaakt met de cao-partijen. Er was namelijk meer tijd nodig om hierover goede afspraken te maken. Het doel is daarom om deze afspraken in de cao van 2025 op te nemen. De werkafspraken kan je teruglezen in het volledige principeakkoord.

Reageren op de cao-pagina

Iedereen kan, lid of geen lid, meepraten op de cao-pagina Tentoonstellingsbedrijven, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao Tentoonstellingsbedrijven kun je vinden op: jouw cao-pagina.

Vragen, opmerkingen, lid worden

Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten! Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven actie site.

Tossif Alvi
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-81 92 03 79
E  t.alvi@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error