Cao voorstellen Tentoonstellingsbouw

Donderdag 17 maart 2022 hebben werkgevers en werknemers voor het eerst formeel onderhandeld voor een nieuwe cao. Daarbij heeft CNV Vakmensen, net als de werkgevers, de voorstellen uitgewisseld. Echter, we zijn al tijden in gesprek om de gevolgen van de crisis in kaart te krijgen. Nu corona in een minder besmettelijke variant gekomen is, dachten we dat we weer konden bouwen aan de toekomst. Nu er echter in het oosten van Europa een oorlog woedt, geeft dit delen van de sector weer een duw in de verkeerde richting. Vandaar dat partijen zoeken naar een oplossing, waar we ons allemaal goed bij voelen, maar waarbij jij je ook tot je recht voelt komen.

Voorstellen CNV Vakmensen

CNV Vakmensen heeft de arbeidsvoorwaardennota van dit jaar bij de hand genomen en op basis van deze nota zijn voorstellen geformuleerd. Daarbij is het goed om te vertellen dat we al lang in gesprek zijn en dus een deel van de voorstellen moeten gezien worden als ideeën voor de nabije toekomst. De voorstellen vind ook als bijlage. Vragen of opmerkingen zijn welkom.

Voorstellen werkgevers

Werkgevers hebben ook hun voorstellen uitgewerkt en voorgelegd. Je vindt ze als bijlage bij deze nieuwsbrief. Uitleg hierover heeft CNV Vakmensen op dit moment niet. Lees ze en stel je vragen, indien gewenst.

Vervolg

Dinsdag 29 maart gaan we verder met de onderhandelingen. Dan zullen we de diepte in gaan en hopen we als partijen snel tot een resultaat te komen. De verhoudingen aan tafel zijn goed, waarbij we hard op de inhoud zijn en zacht op de relatie.

Tot slot

Zijn er naar aanleiding van deze brief nog vragen of heb je opmerkingen, ga dan naar de cao-pagina. Je kunt daar het hele cao traject volgen en bij alle fases reageren en je vragen stellen.  >>GA DIRECT NAAR DE CAO-PAGINA<<
Het is jouw cao en daarover mag geen onduidelijkheid bestaan.

Maak je collega lid

Hoe meer collega's van jou lid zijn, hoe meer invloed we hebben op de cao. Als jij nu jouw collega(s) lid maakt krijg jij in ieder geval per lid een waardebon t.w.v. €12.50 en een leuk cadeau. Kijk op www.cnv-ledenwerven.nl/ .

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
M 06 53 384 473

 

Downloads