Een nieuw functie- en loongebouw voor de sector Bouw & Infra

In de cao is afgesproken dat op 31 december 2024 de sector Bouw & Infra een nieuw functie- en loongebouw krijgt. Dit is een grote verandering en jij krijgt hier als medewerker in de Bouw & Infra ook mee te maken. In deze nieuwsbrief lees je wat je kunt verwachten.

Nieuw functie- en loongebouw?

Aan de cao-tafel is besloten dat er een nieuw functie- en loongebouw moet komen. Dit is belangrijk omdat het huidige systeem niet goed meer werkt. Ook is het nieuwe systeem eerlijker en duidelijker zodat jij als werknemer beter kunt zien waar je recht op hebt. Jouw werkgever is verantwoordelijk voor het opstellen van functieomschrijvingen, het indelen van functies en het bepalen van het juiste salaris van jou als medewerker. Belangrijk daarbij is dat jou loon niet lager (wel hoger) mag worden dan het nu is.

Wanneer wordt er van jou als medewerker iets verwacht?

Als medewerker wil je natuurlijk weten wat het nieuwe functie- en loongebouw voor jou betekent. Hoe deelt je werkgever straks jouw functie in? Welk loon hoort daarbij? Je werkgever moet je tijdig informeren over deze zaken en doet dit waarschijnlijk in de tweede helft van 2024. 

Vanaf mei kun je op de website www.functiehuisbouweninfra.nl terecht waar je kunt lezen hoe die overgang in zijn werk gaat en welke garanties en rechten je hebt. Ook lees je wat je kunt doen als je het niet eens bent met de beschrijving en/of indeling van je functie.

Waar kun je terecht met vragen?

In mei en juni krijgen de deskundigen van de werkgeversorganisaties en vakbonden training over het nieuwe functie- en loongebouw. Na de zomer begint je werkgever met het indelen van functies en kan je ook bij je werkgever terecht met vragen. Natuurlijk kan je dan ook van CNV informatie en hulp krijgen, bijvoorbeeld via je vakbondsconsulent of CNV info. heb je nu al vragen dan kun je deze onder dit bericht stellen.

Jelmer Hoogland
bestuurder CNV
M 06 2886 6583
E j.hoogland@cnv.nl

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar CNV
M 06 5120 2970
E. g.lokhorst@cnv.nl



Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error