Stakingsoproep voor leden bij FrieslandCampina in Steenderen

Wij roepen alle leden bij FrieslandCampina in Steenderen op om zaterdagavond 6 mei vanaf 22.30 uur voor 24 uur het werk neer te leggen. Dit betekent dat er tot zondagavond 7 mei 22.30 uur wordt gestaakt.

De staking geldt voor onze leden die in de 5-ploegendienst werken. Leden die niet in de 5-ploegendienst werken en die zondag 7 mei moeten werken, roepen wij ook op om zondag 7 mei te gaan staken.

Met de bedrijfsleiding is afgesproken dat er minimaal 2 werknemers per ploeg werkzaam blijven op behandel-lijn 1 in verband met kritische activiteiten. Het lokale vakbondsactieteam spreekt met de bedrijfsleiding af welke werknemers werkzaam blijven.

Wat verwachten we van je?

  • Je gaat die dag niet naar het bedrijf.
  • Je schrijft je zondag 7 mei tussen 15.00 en 16.30 uur in als staker bij café Restaurant Herfkens, Emmerikseweg 64 in Baal.
  • Ook de leden die op 7 mei volgens rooster vrij zijn en die de staking steunen, roepen wij op om vanaf 15.00 uur aanwezig te zijn in Café Restaurant Herfkens.
  • Zorg dat je zondag 7 mei om 15.00 uur aanwezig bent.

Inschrijven als staker

CNV-leden schrijven zich met een stakingsformulier bij café Herfkens in als staker. Stakers ontvangen van de bonden een stakingsuitkering. De stakingsuitkering bedraagt 70 euro netto per dag. Vanaf de 6e dag staken wordt dit netto 94 euro per dag.

Waarom staken we?

Wij geloven dat een hoger loonbod erin zit. Nu we zijn uit onderhandeld is actievoeren onze enige optie. Het is belangrijk dat we hier succesvol in zijn. Niet alleen voor de huidige cao, maar ook voor toekomstige cao’s. Met het oog op nieuwe ontwikkelingen in de landbouwsector is een stevige onderhandelingspositie van groot belang. De komende weken zullen daarvoor bepalend zijn.

Gevolgen van de staking

De werkgever is geïnformeerd, zodat die maatregelen kan treffen die nodig zijn om de gevolgen van de staking op te vangen.

Ben je nog geen vakbondslid, maar wil je wel meestaken?

Collega’s die nog geen lid zijn en mee willen staken, kunnen zondagmiddag 7 mei ook naar café Herfkens komen en daar lid worden. Ze ontvangen dan ook meteen een stakingsuitkering over de gestaakte dag.

We rekenen op jullie deelname. Dank alvast daarvoor, ook namens de kaderleden in het actiecomité!

Meer informatie

Alle informatie is ook te vinden op onze cao-pagina: www.cnvvakmensen.nl/zuivel.

Nog geen lid? Meld je zo snel mogelijk aan via www.cnvvakmensen.nl/lidworden. Samen staan we sterk.

Vragen?

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid binnen jouw bedrijf.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error