Update cao onderhandelingen 25 maart Royal Swinkels

Maandag 25 maart jl. was alweer de vijfde ronde voor de nieuwe cao Royal Swinkels. Kort gezegd zijn we er niet veel mee opgeschoten! Zoals in onze laatste mail aan jou kenbaar gemaakt, heeft jouw werkgever het overleg van 11 maart geannuleerd omdat ze meer tijd nodig hadden om voorstellen uit te werken. Hieronder volgt een korte update van hetgeen wat gisteren besproken is.

Prestatiebeloning

Voor jouw werkgever is dit een belangrijk onderwerp in de onderhandelingen. Jacco heeft ons een beperkte uitwerking getoond van een systeem dat zij voor ogen hebben om prestatiebeloning in te voeren. Wij hebben dit met elkaar besproken en hierop aangegeven dat wij nog een aantal valkuilen zien en dat wij het vooral belangrijk vinden wat jullie hiervan vinden. Wij vinden dat dit plan eerst beter en concreter uitgewerkt moet worden voordat dit teruggekoppeld kan worden aan jou en je collega’s. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid besproken om dit in een werkgroep te onderzoeken tijdens de looptijd van de cao om verdere vertraging te voorkomen. Er wordt voorlopig dus niets toegezegd of afgesproken!

Loon

De grootste teleurstelling zat gisteren in het loonbod. Het vorige loonbod was een totaal van 3% op 21 maanden. Het totaal van het nieuwe loonbod komt uit op 4% over 21 maanden met de volgende verdeling:

  • Per 1-4-2024 1,5%
  • Per 1-11-2024 1%
  • Per 1-7-2025 1,5%

Wij hebben onze teleurstelling hierover uitgesproken en een tegenbod gedaan met een looptijd van 12 maanden.

  • Per 1-4-2024 4%
  • Per 1-11-2024 2%
  • Per 1-1-2025 1,5%

Naast loon staan nog voorstellen op de agenda waarop wij nog geen terugkoppeling hebben gehad, zoals een afbouwregeling in de verplichting tot overwerk voor de drieploegendienst en een verbetering voor de regeling van mantelzorg.

De volgende onderhandeling staat gepland op dinsdag 9 april en daarna zien wij jou graag op een van onderstaande bijeenkomsten. De input van jou en je collega’s is van groot belang, dus neem al je collega’s mee!

Wanneer en waar?

Dinsdag 23 april 2024 in het Dorpshuis in Lieshout
1ste bijeenkomst is van 12:30 tot 13:30 uur
2e bijeenkomst is van 14:30 tot 15:30 uur

Wil jij op bovenstaande reageren of heb je tussentijds nog vragen? Neem dan contact op met een van onze kaderleden of stuur mij een mail. Je kan het cao-traject ook online volgen. Hier kan je vragen stellen of reageren en blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Rémy Biesmans
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2833 4284
E: r.biemmans@cnvvakmensen.nl 

Mede namens de kaderleden CNV Vakmensen
Roger Jansen, Jos van Kemenade