Hoofdkantoor Unilever naar Groot Brittannië

Net als jullie zijn CNV Vakmensen en de andere bonden vanochtend geïnformeerd over het besluit van Unilever om te kiezen voor Londen als vestigingsplaats van het hoofdkantoor.

Unilever geeft als reden aan dat men de structuur wil versimpelen en sneller wil kunnen handelen. Dat is in de huidige constructie met 2 hoofdkantoren moeilijker. Het besluit heeft geen impact op het personeelsbestand.

Geen banenverlies
Aan ons is verteld dat deze veranderingen niet zullen leiden tot banenverlies of versimpeling van banen.
De structuur met zelfstandige divisies in Nederland blijft overeind en ook verandert er niets aan de vestigingsplaatsen in Rotterdam en Wageningen.
De verhuizing naar het Hofplein gaat gewoon door; Weena en Hyve blijven.

Strategische besluitvorming vindt plaats in Londen
Als de aandeelhouders akkoord zijn, zal e.e.a. worden afgerond aan het eind van dit jaar/begin volgend jaar. Vanaf dat moment zal de strategische besluitvorming vanuit Groot Brittannië plaatsvinden.
Twee jaar geleden was al duidelijk dat de Britse aandeelhouders tegen de vestiging van het hoofdkantoor in Rotterdam waren.

Overleg met Unilever
Uiteraard houden we de vinger aan de pols daar waar het gaat om de belangen van werknemers.
Toevallig hebben we op 17 juni een periodiek overleg gepland met Unilever. Daar zal dit ook één van de onderwerpen zijn.
Heb je dus vragen, laat het mij uiterlijk op de 16e juni weten door middel van een mailtje. Ik kan er dan voor zorgen dat jouw vragen/opmerkingen aan bod komen tijdens het overleg.
Mijn emailadres is a.bulsink@cnvvakmensen.nl.

Contact
Ook met andere vragen kun je mij uiteraard mailen. Ook kun je altijd contact opnemen met je collega’s Ruud Poort en Natasja den Daas die als CNV kaderlid een belangrijke spil zijn in het contact tussen bond en leden en bedrijf en leden.
Zodra er nieuws te melden is, hoor je van ons.

Aletta Bulsink,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl