CNV is benieuwd naar jouw wensen cao Unilever

Op 1 oktober loopt de huidige cao af. De inzet van CNV Vakmensen is gebaseerd op het arbeidsvoorwaardenbeleid van de bond aangevuld met de eigen wensen van de leden bij Unilever. Op 27 augustus vond, voorafgaand aan het cao-overleg dat op 8 oktober begint, een oriënterend gesprek plaats.


Jouw inbreng
In de afgelopen periode hebben we met zoveel mogelijk leden telefonisch contact gehad. We waren (en zijn) benieuwd hoe het met je gaat nu er veel veranderd is als gevolg van corona; de mensen in de productie die ‘gewoon’ naar het werk moe(s)ten met beschermende maatregelen maar toch en degenen in kantoorfuncties die nu al een lange periode thuiswerken.
Ook vroegen we je welke onderwerpen jij belangrijk vindt, ook voor het komende cao-overleg.

Onze onderwerpen
Van velen van jullie hoorden we dat opleidingen/de leerrekening een belangrijk onderwerp is. In de huidige cao hebben we afgesproken dat er een gezamenlijk onderzoek naar de haalbaarheid van een persoonlijke leerrekening zal worden gedaan. Deze week hebben vertegenwoordigers van James in de aanwezigheid van mij een uitgebreide toelichting gegeven aan Unilever. Wordt vervolgd.
Verder lieten jullie ons weten te hechten aan zekerheid over je werk en inkomen. We kregen verder vragen over faciliteiten en regelingen over thuiswerken. Ook kwam de wens tot uitbreiding van de 80/90/100-regeling in gesprekken aan de orde.
Graag horen we uiterlijk 20 september van je wat CNV Vakmensen volgens jou aan de orde zou moeten stellen tijdens het cao-overleg.
Op basis hiervan zal ik dan samen met kaderleden Natasja den Daas en Ruud Poort de voorstellenbrief maken.

Data cao-overleg
Tijdens het gesprek van vandaag zijn data geprikt waarop we het cao-overleg zullen voeren.
We beginnen op 8 oktober. Volgende overleggen zijn gepland op 22 oktober, 10 en 24 november en 10 december.

Loopbaanscan/financiële scan
In de huidige cao is afgesproken dat medewerkers de gelegenheid krijgen om een loopbaanscan en/of een financiële scan uit te voeren. Dit zou gebeuren door middel van spreekuren op de locaties. In verband met corona worden dit nu onlinesessies vanaf 1 september.
Unilever zal je hierover informeren. Heb je interesse, maak dan vooral gebruik van dit aanbod.

Eerste jaar gratis lid van de bond
Als je collega de komende maand nog lid wordt (d.w.z. vóór 1 oktober) dan kan hij of zij het lidmaatschap van de bond een jaar lang gratis uitproberen. Ken je een collega die nog geen lid is, maar die wel interesse heeft, of die óók mee wil praten over de inhoud van de cao (om over andere voordelen nog maar te zwijgen), wijs hem of haar dan op dit voordeeltje. Maak jij je collega lid, dan krijg jij van ons een cadeaubon t.w.v. € 12,50. https://www.cnv-ledenwerven.nl/  

Meer weten/meepraten?
Stuur mij een mail via a.bulsink@cnvvakmensen of neem even contact op met je collega’s Natasja of Ruud.

Aletta Bulsink
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88
E   a.bulsink@cnvvakmensen.nl