Bonusregeling 2021 nog aangepast met 2,5% voor cao Zeevisbedrijf

Controleer op de loonstrook van december of je werkgever de juiste eindejaarsuitkering heeft gegeven! Cao-partijen hebben besloten dat de loonsverhoging van 2,5% ook van toepassing is op de bonusregeling of te wel artikel 8 van de cao.

Beste leden,

Moet de eindejaarsuitkering beschreven in artikel 8 nu wel of niet met 2,5% worden geïndexeerd? Dat was een vraag waar de meningen bij de redactie van de cao over verschilden en waar cao-partijen een definitief besluit over hebben genomen. Besloten is om ook de bonusregeling wél te verhogen met 2,5%. Omdat het besluit zo laat is gevallen is de kans groot, dat je werkgever geen 2,5% over de eindejaarsuitkering heeft gegeven. Omdat de bonusuitkering voor iedereen hetzelfde bedrag is, valt heel gemakkelijk te controleren of het juiste bedrag is overgemaakt. Het juiste bedrag dat op je loonstrook moet staan, is €909,24!! Als je op je loonstrook van december het bedrag €887,06 aantreft, weet je dat je werkgever de verhoging niet heeft toegepast en moet je hem vragen dit te corrigeren.

Nog geen cao-boekje op de website
Het late besluit is ook de oorzaak dat er nog steeds geen actuele cao op de website staat. Nu cao-partijen ook het laatste haartje uit de soep hebben gehaald, kan met de onderhandelingen voor de cao van 2022 worden begonnen. De eerste datum van overleg staat gepland op 14 februari a.s.

Vertrouwende jullie hiermede op de hoogte te hebben gebracht, tekent mede namens Gert Koster,

Wietze kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error