Voorstellen Cao Pluimvee vanaf 1 april 2021

Op 31 maart 2021 loopt de huidige cao af. Op 17 februari starten wij met de onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuwe cao Pluimveeverwerkende Industrie vanaf 1 april 2021. Als te doen gebruikelijk dienen wij hiervoor een brief met voorstellen die wij graag gerealiseerd zien in de nieuwe cao. De voorstellen leggen wij nu graag - voor een reactie - aan je voor.

Voorstellen 2021
Onze voorstellen voor een nieuwe cao per 1 april 2021 zijn gebaseerd op ons arbeidsvoorwaardenbeleid 2021, de door ons gesignaleerde ontwikkelingen in de sector en een ledenraadpleging vanaf half december. Onze voorstellen concentreren zich op looptijd, loonontwikkeling, pensioen, positie flexwerkers, duurzame inzetbaarheid en een zwaar werk-regeling en afspraken voor palliatieve zorg/rouwverlof. In de bijlage tref je onze voorstellen aan.

De cao-commissie Pluimvee wil graag weten of ook jij je kunt vinden in onze voorstellen. Vandaar dat wij je van harte uitnodigen te reageren op de voorstellen. Dit kan door een e-mail of een sms- of whatsapp-bericht naar mij te sturen vóór vrijdag 5 februari 2021.  Mijn contactgegevens zijn onder aan deze nieuwsbrief weergegeven.
Na verwerking van de reacties zal de aanbiedingsbrief met de definitieve voorstellen worden toegezonden aan branche- en werkgeversorganisatie NEPLUVI.

Heb je nog vragen?
De cao-commissie en ik vertrouwen erop dat wij via constructieve onderhandelingen kunnen komen tot passende afspraken in een nieuwe cao per 1 april 2021. Heb je nog vragen, neem dan contact met mij op.

Emiel Peper, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2343 2081
E aem.peper@cnvvakmensen.nl

Downloads