Je gaat erop achteruit in de Cao Zoetwaren

De werkgevers hebben op 16 februari 2021 een eindbod uitgebracht: 1% loonsverhoging per 1 april 2021 en een verslechtering van de jeugdlonen.

CNV Vakmensen vindt dit waardeloos. De spullen in de winkel worden 1,4% duurder. Jij krijgt maar 1% loonsverhoging, dus je gaat er op achteruit. En werkgevers laten zo de jongeren betalen voor die ene procent die je dan nog wel krijgt. Jongeren gaan er 10 tot 60% op achteruit!

Wat nu?
CNV Vakmensen zal de werkgevers vertellen dat dit beneden alle peil is. We willen dat de werkgevers dit eindbod intrekken. Als werkgevers dat niet doen, ben jij aan zet. Want aan de onderhandelingstafel lukt ons dat niet meer. In de bijlage tref je het eindbod van de werkgevers aan. 

Waarom is dit eindbod zo slecht?
Jullie hebben steeds tegen ons gezegd: de bedrijven in de Zoetwaren doen het best goed. Dus de loonsverhoging moet boven de inflatie. Het is van de gekke dat jongeren in feite die ene procent loonsverhoging van de anderen moeten betalen. 
Bedrijven die het slecht doen, mogen de loonsverhoging uitstellen tot volgend jaar. In de tussentijd geven ze je dan een paar vrije dagen. Er is dus een oplossing voor bedrijven die het aantoonbaar slecht doen. Dan kunnen de andere bedrijven dus best een loonsverhoging boven de inflatie geven.

Meer informatie
Neem voor alle informatie over de Cao Zoetwaren ook een kijkje op www.jeachterban.nl/zoetwaren
Alleen samen krijgen wij de werkgevers tot een beter bod.

Roel van Riezen, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Downloads