Van waardering kun niet je eten!

Een ontroerende nieuwsflits verstuurd door de cao onderhandelingsdelegatie namens de NVB van afgelopen week. Een flits waarin ze benadrukken dat ze jullie inzet ontzettend waarderen. Dat ze hun loonbod daarbij passend vinden, daar spreekt dan weer geen waardering uit!

Waardering is aflaat van werkgevers!

Ineens als er actiedreiging in de lucht hangt, doen werkgevers alsof ze ontzettend veel waardering voor jullie hebben en doen dan ook alsof ze een genereus bod op tafel leggen. Misschien goed om de waardering die werkgevers zeggen te hebben toch wat van commentaar te voorzien.

2021
Op 1 januari ontvingen jullie van de werkgevers een 0,5% loonsverhoging, terwijl de inflatie 2,7% was. Dat is 2,2% te weinig , waar is de waardering gebleven?

2022
Op 1 juni ontvingen jullie een loonsverhoging van 3,45% (Ambacht), 3,2% (Industrie), terwijl de inflatie over 2022 uitkwam op 10%. Dat is 6,55% (Ambacht), 6,8%(Industrie) te weinig, waar was de waardering?

2023
Bod werkgevers 6,5%. De gemiddelde gegeven loonsverhoging door werkgevers in Nederland lag in april rond de 7,5%. Dat is 1% te weinig, waar blijft de waardering?

Cao 2021 – 2023.
De ingangsdatum van  de cao was 1 juni 2021, wanneer betaalden de werkgevers pas de eerste loonsverhoging uit? Op 1 juni 2022, dat is een jaar later. Is dit waardering?

RVU
In verschillende sectoren bestaat er een RVU regeling (fiscale maatregel om eerder te kunnen stoppen). In de bakkerssector verstrekken werkgevers die alleen wanneer het hun uitkomt. Een werknemer heeft er geen recht op. Is dat waardering voor een lang dienstverband in de bakkerijsector?

Dan gaan wij voor het gemak maar niet verder terug in de tijd, want dan zou duidelijk worden dat jullie verder achtergebleven zijn bij de inflatie. Ook geen teken van waardering! De waardering voor jullie wordt graag gegeven zolang het maar niets kost!

On-line Ledenbijeenkomsten

Hebben jullie je al opgegeven voor de online ledenbijeenkomsten op 31 mei en 1 juni? Zo nee, doe dat als nog. Daar besluiten we met jullie over acties om een betere cao te realisren. Dat kan door je aan te melden door

HIER te klikken.

Juist nu is het belangrijk dat jullie laten zien dat het anders moet. We zien om ons heen dat acties succes hebben. Laat dat ook voor de bakkerijsector een voorbeeld zijn.
Kom in beweging en maak je collega ook lid!

Tijd om in beweging te komen

Evert Jan van de Mheen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5373 6490
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error