Stem over het eindbod DB Cargo

De afgelopen maanden heeft de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen met jullie werkgever onderhandeld over een nieuwe cao. Helaas hebben deze gesprekken niet geleid tot een onderhandelingsresultaat. De verschillen tussen de partijen zijn simpelweg te groot en dat heeft geresulteerd in een eindbod.

In eerdere nieuwsbrieven hebben we jullie stap voor stap meegenomen in de stand van zaken omtrent de onderhandelingen. Tijdens de (online) bijeenkomsten van 24 en 28 september heb ik, samen met andere leden van de CNV onderhandelingsdelegatie, een toelichting gegeven op het eindbod. Ook heb ik hierin het standpunt van de onderhandelingsdelegatie toegelicht.

Samengevat: wij vinden het eindbod onvoldoende.

Voor degenen die niet aanwezig konden zijn bij de online-bijeenkomsten, heb ik een document opgesteld met een toelichting. Je vindt deze in de bijlage. Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben dan kun je me altijd een mailtje sturen of even bellen.

Stemmen: instemmen of afwijzen

Uiteindelijk gaat het er om wat jouw mening is. Als lid bepaal jij met jouw stem of het eindbod in jouw ogen voldoende is, of dat jij van mening bent dat het eindbod niet toereikend is. Tegen het eindbod stemmen betekent dan ook dat je bereid bent om, samen met mij en de andere leden, in actie te komen voor een beter resultaat.

Stemt de meerderheid van onze leden vóór het eindbod, dan komt er een nieuwe cao tot stand op basis van alle onderdelen van het eindbod van de werkgever. Deze cao gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 april 2021.

Stemt de meerderheid tegen het eindbod, dan vinden er opnieuw ledenvergaderingen plaats. Vergaderingen waarin wij met elkaar bespreken hoe en wanneer wij actie willen gaan voeren.

Link naar stemformulier

Breng je stem digitaal uit met deze link. Je kunt tot uiterlijk 13 oktober je stem uitbrengen. Je kunt er ook voor kiezen om mij per e-mail te laten weten wat jouw mening is. Vermeld in dat geval jouw lidmaatschapsnummer, of naam met postcode en woonplaats en stuur je reactie naar a.williams@cnvvakmensen.nl

Mede namens CNV-kaderleden Henk Kruithof en Bela Hlavaj,

Anthony Williams, bestuurder CNV Vakmensen