Kom naar ledenvergadering DEKRA Rail

De cao DEKRA Rail is sinds 1 januari 2019 geëxpireerd. In goed overleg met de kaderleden van de verschillende vakbonden is besloten om niet direct met de werkgever om tafel te gaan voor onderhandelingen over een nieuwe cao.

Inmiddels zijn wij bijna een half jaar verder en zijn de gezamenlijke vakbonden
CNV Vakmensen, FNV Spoor en VHS Railprofessionals van mening dat het cao-traject opgestart moet worden. Op 26 mei hebben wij hierover de werkgever DEKRA Rail aangeschreven en gevraagd ons uit te nodigen voor cao-overleg.

De heer Van Hengstum heeft daarop laten weten dat er niet veel animo is om dit traject in te gaan. Zijn argument daarvoor is: "Er is immers nawerking, toch?". Daarnaast is getracht een opening te krijgen in het ‘decemberuitkering’-vraagstuk. Hiervoor is ook geen ruimte gebleken.

Daarom achten de gezamenlijke vakbonden het hoog tijd om een ledenraadpleging te houden om met de vakbondsleden bij DEKRA te bespreken wat jullie hiervan vinden.

Willen jullie dat er een nieuwe cao wordt afgesproken?

De ledenbijeenkomst is op maandag 8 juli om 14.00 – 15.00 uur.

Collega’s die nog geen lid zijn van de vakbond zijn van harte welkom voor deze bijeenkomst als ze zich voorafgaand aan deze bijeenkomst aanmelden als lid bij één van de vakbonden.

Tot dan!

Mede namens kaderleden en bestuurders vakbonden,
Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Spoor
Gezina ten Hove, bestuurder VHS Railprofessionals

Jerry Piqué
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 52
E: j.pique@cnvvakmensen.nl