Oproep: lever input voor cao 2022 thyssenkrupp Veerhaven

In het laatste kwartaalgesprek tussen werkgever thyssenkrupp Veerhaven en bonden – vlak voor de zomervakantie - gaf de werkgever aan op 9 september te willen starten met de cao-onderhandelingen. Dat is kort dag. Inmiddels heeft de werkgever de eigen cao-voorstellen naar alle werknemers bij thyssenkrupp Veerhaven gestuurd. Hierbij de oproep aan de vakbondsleden om daarop hun reactie te geven en met een vragenlijst input te leveren voor het cao-traject.

Zoals bekend hebben CNV Vakmensen en Nautilus ieder kwartaal overleg met jullie werkgever, om ons te informeren over de toestand van het bedrijf. In het laatste kwartaalgesprek werd duidelijk dat Veerhaven positief afsteekt ten opzichte van de overige bedrijfsonderdelen van TK Steel. Bij dit laatste gesprek in juli werd ook meegedeeld dat de directeur, de heer Decker, gedeeltelijk in Duitsland gaat werken voor TK Steel. Hij blijft daarnaast parttime werken als directeur voor Veerhaven en EECV. Zijn taken worden gedeeltelijk waargenomen door de heer Davidse en die laatste zal dan ook aanwezig zijn bij de komende cao-gesprekken.

Voorstellen werkgever 
Omdat de werkgever graag het cao-traject wil starten op 9 september heeft deze zelf al een aantal zaken aangedragen om met de vakbonden te bespreken. Voor de volledigheid: hierbij de voorstellen van de werkgever. U heeft deze eerder ook toegezonden gekregen. Over deze voorstellen vragen wij u uw stem uit te brengen met onderstaande link. 

Voorstellen CNV Vakmensen
Wat belangrijk is zijn natuurlijk onze eigen voorstellen. Met een link naar het digitale vragenformulier kunt u vóór 1 september 2021 zowel uw reactie geven op werkgeversvoorstellen als ook uw cao-ideeën/suggesties/voorstellen (in volgorde van belangrijkheid) aangeven. Het mag voor zich spreken dat wij sowieso inzetten op loonsverbetering, dus prijscompensatie en een initiële loonsverhoging.

Klik hier om te stemmen en om uw ideeën voor de cao 2022 aan te geven. 

(Leden)vergaderingen
Na 9 september willen de bonden ledenvergaderingen plannen om dit eerste cao-gesprek te bespreken. Wij kunnen dan ook van u direct horen welke richting de volgende gesprekken moeten krijgen. Voorafgaand aan de cao-onderhandeling op 9 september krijgt u de uitnodiging voor die ledenvergadering en de (concept)cao-voorstellen toegezonden zoals we die formuleren op basis van de dan door jullie ingezonden ideeën.

Kandidaten onderhandelingsdelegatie
Paola de Sido en Wim Schaap hebben aangegeven beschikbaar te zijn voor de komende cao-onderhandelingen. Heeft u ook interesse deel uit te maken van de onderhandelingsdelegatie? Geef u op als kandidaat! Dat kan op hetzelfde formulier als waarop u de ideeën/uw voorstellen voor de cao kenbaar maakt, of door mij te mailen.

Nancy Abelskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5125 1159 / n.abelskamp@cnvvakmensen.nl 

Downloads