Ledenvergadering 16 september cao thyssenkrupp Veerhaven: modernisering of platte bezuiniging?

De leden en onderhandelaars van CNV Vakmensen en Nautilus hebben op 9 september voor een toelichting op de werkgeversvoorstellen om de tafel gezeten met jullie werkgeversdelegatie. Afgelopen zomer zijn de werkgeversvoorstellen als een mokerslag bij onze leden binnengekomen. De bonden kregen unaniem fel verzet daarop te horen. Op 16 september willen we toelichten wat we van de werkgever hebben gehoord. En hoe we de onderhandelingen in willen gaan.

Jullie heldere verzet heeft er toe geleid dat de beide werknemersdelegaties (CNV Vakmensen en Nautilus) besloten geen werknemersvoorstellen voorafgaand aan dit eerste geplande overleg in te dienen bij de werkgever, maar eerst de werkgever om een uitgebreide toelichting te vragen. Daar hebben we 9 september de gehele middag voor gebruikt en gekregen. Wij denken dat er ruimte is voor echte moderniseringsvoorstellen.

Voorts willen we eerst met jullie om de tafel om toe te lichten wat we van de werkgever hebben vernomen. En jullie daarop laten reageren.
Zodat helder is wat onze lijn/insteek moet zijn in deze onderhandelingen.

Dat doen we digitaal op 16 september om 13.00 uur.

Meld je hier aan: dan sturen we je de link om deel te nemen per e-mail toe
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, dan kan je je aanmelden via: https://bit.ly/3E8z5Kw

Voorafgaand aan de vergadering krijgen jullie volgende week de concept-voorstellen toegezonden.

Op de vergadering kunnen jullie ter plekke op deze voorstellen reageren of je kunt voorafgaand aan de vergadering per e-mail naar mij reageren.

Pas daarna maken de cao-delegaties de cao-voorstellen van werknemerskant definitief en zullen we die naar jullie werkgever toezenden.

Dus: meld je aan en praat mee op 16 september om 13.00 uur!

Heb je voorafgaand al vragen?

Benader Paola de Sido of Wim Schaap, de leden van de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen bij thyssenkrupp Veerhaven.
Of stuur mij een mail.


Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
E:  n.abelskamp@cnvvakmensen.nl
M: 06 51 25 11 59